Hypotheekaanbieders stoppen ermee

Niet allemaal natuurlijk, maar in de afgelopen dagen ben ik twee berichten tegengekomen van partijen die zich terugtrekken uit de hypotheekmarkt. Avéro Achmea en Erasmus om precies te zijn. Van Avéro Achmea kwam vrijdag in het nieuws dat ze in de zomer stoppen met hypotheekverstrekking. Ook met de levensverzekeringen trouwens, om zich te concentreren op de gebieden zorg, inkomen, pensioenen en schade. En nu stopt Erasmus ook met hypotheken.

Nu verstrekt Erasmus helemaal geen eigen hypotheken. Deze verzekeraar treedt alleen op als distributeur van hypotheken van Quion (Hypotrust) en MNF Bank. Aan de hypotheken zal dus niets veranderen, omdat de verstrekkers gewoon door blijven draaien. Eigenlijk alleen maar een administratieve kwestie. En op zich geen vreemde keuze. Zo’n kleine verzekeraar moet toch een hypothekenafdeling in stand houden, terwijl er maar weinig van worden afgesloten op dit moment – denk ik zo.

Avéro Achmea verstrekt volgens mij wel eigen hypotheekgelden. Daarmee stoppen heeft meer gevolgen. Met name voor de mensen met een bestaande hypotheek daar. De grootste vraag is wat er gebeurt met de rentetarieven? Ze verkopen geen nieuwe hypotheken meer en hoeven dus niet meer concurrerend te zijn. Betekent dat een hypotheekrente bij verlenging van de rentevastperiode die veel te hoog ligt? En hoe zit dat met mensen die een hypotheekverhoging willen? Wel hoger ingeschreven maar geen mogelijkheid meer om die hogere inschrijving te benutten?

Lees ook:Nog een hypotheek-quitter
Lees ook:Veel rentestijgingen de komende week
Lees ook:Hypotheek op uw huis? Opstalverzekering verplicht afsluiten
Lees ook:Kan Independer hypotheken nog vergelijken?
Lees ook:Weer een hypotheekpartij uit de markt

0 reacties op “Hypotheekaanbieders stoppen ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.