Hypotheekrente: gebeurt er wel wat?

Hoe gaat het met de hypotheekrente de laatste tijd? Mijn laatste rentebericht is van 26 september, toen ik me afvroeg of er een dalende tendens was. In de rentewijzigingen zagen we een hoop pijlen naar beneden, alleen wijzigde die laagste hypotheekrente maar niet.

Zo is het eigenlijk nog steeds. Sinds 26 september zijn er weer een aantal geldverstrekkers die tarieven hebben verlaagd. ING, BLG, MoneYou, Florius, Friesland Bank, ASR Verzekeringen, ABN Amro en per gisteren ook Hypotrust. Verhogingen zitten er niet tussen. De dalende tendens is dus wel bevestigd wat mij betreft.

Maar die laagste hypotheekrente is nog steeds hetzelfde, in het rentelijstje hiernaast. Tenminste – wel bij de rentes waar ik naar kijk: 10 jaar en 20 jaar vast. Hoe kan dat? Tja, daar staat natuurlijk de allerlaagste van al die geldverstrekkers, die ook nog eens verschillende tarieven aanbieden.

Eens even beter kijken naar de 10-jaars NHG rente. Die laagste 4,5% kun je krijgen bij de Hypotrust Spaar OK hypotheek, de ASR WelThuis hypotheek en de Argenta Special Line Spaarhypotheek.

Bij 125% ew (10 jaar vast) is Nationale Nederlanden met haar Basisvariant Nieuwbouw verreweg de laagste met 5,05%. Daarna volgen de Obvion Compact Hypotheek en de Woonfonds Voordeel lijn met 5,3%. Ook bij 20 jaar vast zijn de nieuwbouwtarieven van NN het laagst.

NHG met 20 jaar vast is nog steeds het goedkoopst bij AEGON met 5,25%. Maar ook daar komt NN dichterbij met 5,3%.

 

Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 23 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente ook vastgelopen?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 17 – 2012
Lees ook:Rentebericht: dalende tendens hypotheekrente?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 19 – 2012

2 reacties op “Hypotheekrente: gebeurt er wel wat?

  1. Anneke Ranzato-Versloot

   Hey Jan,
   Toevallig zit ik hier net een artikeltje over te schrijven, dank je! Meenemen in het lijstje moet ik aan HomeFinance overlaten, de inhoud van mijn lijstje met hypotheekrentes komt rechtstreeks daar vandaan. Maar dat komt ongetwijfeld goed.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.