Rentebericht: hypotheekrente ook vastgelopen?

Het is echt heel bijzonder, hoe weinig er gebeurt op het gebied van de hypotheekrente. Iedereen heeft het lekker over de hypotheekrenteaftrek, maar de hoogte van de hypotheekrente … daar valt ook echt niets over te melden.

Ik schrijf dus ook allang niet meer elke week een rentebericht. Steeds maar zeggen dat er niets of nagenoeg niets gebeurt, is niet zo interessant. En toch is dat ook nu – ruim anderhalve maand na m’n laatste rentebericht met tarieven – weer het geval.

Dat rentebericht is van 18 juli. Nu is het 6 september. Sinds 18 juli zijn er wel wat wijzigingen in de standen geweest, om precies te zijn bij: Aegon, MoneYou, ING, Hypotrust, Friesland Bank, SNS Bank, Obvion en Argenta. De laagste hypotheekrentes zijn echter niet veranderd. Bij 10 jaar vast met NHG is 4,5% nog altijd het laagste, bij 20 jaar vast met NHG 5,25%.

De hypotheekrente lijkt wel net zo vastgelopen als de woningmarkt

Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 24 – 2012… eindelijk een daling!
Lees ook:Rentebericht: laagste hypotheekrente omlaag
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 27 – 2012
Lees ook:Rentebericht: dalende tendens hypotheekrente?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 26 – 2012

3 reacties op “Rentebericht: hypotheekrente ook vastgelopen?

 1. Jan

  Ik denk dat het ook komt doordat er nul,nul concurrentie is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke

   Ja, lijkt mij ook een hele logische verklaring!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Aflossen Hypotheek

  Na Zembla uitzending van deze week weten we dus ook dat het deels veroorzaakt wordt door de afspraken die Wouter Bos heeft gemaakt over prijsleiderschap met de gesteunde financiele instellingen. Wellicht goed voor een nieuw kabinet omdat punt tegen het ligt te houden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.