Gaat hypotheek obv inkomensverklaring er ook uit?

Hypotrusts stopt met SouplesseHypotheekDoor de hypotheekcrisis zijn alle verstrekkers van BKR-hypotheken (of eigenlijk: bijzondere hypotheken voor mensen met een BKR-codering of een variabel inkomen) van de Nederlandse markt verdwenen. Voor sommige mensen is op dit moment een hypotheek op basis van een inkomensverklaring (self-certified hypotheek) nu nog een oplossing. Maar hoe lang blijft die mogelijkheid er nog?

Hypotrust heeft aangekondigd te stoppen met de zogenaamde SouplesseHypotheek. Dat is zo'n hypotheek waarbij je zelf je inkomen kunt invullen op een inkomensverklaring en er dus geen werkgeversverklaring of jaarstukken gevraagd worden. Eerder zette Bank of Scotland haar Easy Hypotheek al on hold en verscherpte NIBC haar acceptatie van de hypotheek zonder inkomensbescheiden.

 

Zouden meer geldverstrekkers gaan besluiten te stoppen met deze manier van hypotheekbeoordeling? Dat maakt dan de kansen op een hypotheek als je geen standaard inkomensplaatje hebt nóg kleiner.

Lees ook:NIBC verscherpt acceptatie
Lees ook:Soepele acceptatie verleden tijd
Lees ook:Zelf je inkomen bepalen voor de hypotheek
Lees ook:Het is de portefeuille van GMAC
Lees ook:Easy Hypotheek onhold bij Bank of Scotland

3 reacties op “Gaat hypotheek obv inkomensverklaring er ook uit?

  1. Hypotheek Overzicht

    WIj voorspellen dat met enkele maand de rust weer is teruggekeerd en de aanbieders van BKR hypotheken weer op de markt actief zullen zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    Voorspellen of hopen? Als ik me niet vergis bemiddelen jullie zelf in BKR hypotheken, dus kan ik me voorstellen dat het voor jullie een prettig idee is als de mogelijkheid weer terugkomt. Ik ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patrick

    Zal voorlopig bij hopen blijven. BKR hypotheken zullen niet snel meer op de markt worden gebracht omdat de crisis juist in dat deelgebied van de markt is begonnen. Maar ik kan het bij het verkeerde eind hebben

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.