Heeft MoneYou geld nodig?

MoneYou biedt ook spaarproducten aanMoneYou introduceert per vandaag een nieuwe productcategorie: sparen. Speerpunt is een vrij opvraagbare spaarrekening met een heel behoorlijk rentepercentage: 5,1%. De algemene redenering, al heeft MoneYou hierover geen uitspraken gedaan, is dat ze deze weg inslaan omdat er geld nodig is voor de hypotheekverstrekking.

Nu zou ik het wel vreemd vinden als ze het uitzetten van hypotheken gaan funden met vrij opvraagbaar spaargeld. Als het nu alleen maar hypotheken met een variabele rente zouden zijn… maar dat is niet het geval, want volgens mij sluit bijna niemand die af op dit moment. De 10-jaars rente bij MoneYou is bij een 125%-verstrekking 5,7%.

Maar goed, ik ga er vanuit dat het management van MoneYou c.q. de ABN AMRO HypothekenGroep wel nadenken bij wat ze doen en meer specifieke ideeën hebben over dit soort beleidskwesties dan ik. 

Lees ook:Wat te doen bij lage hypotheekrente?
Lees ook:Florius verlaagt alleen voor NHG
Lees ook:Meer verlagingen hypotheekrente
Lees ook:MoneYou stopt alweer met tussenpersonen
Lees ook:Hypotheekrente zwabbert wat

2 reacties op “Heeft MoneYou geld nodig?

  1. Hypotheek Info

    5.1% is geen uitzonderlijk hoog bedrag! De meeste banken concurreren nu met 5% rente en enkele zelfs meer.

    Sparen is hot, moneyou heeft groot gelijk!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato (redactie)

    5% rente op vrij opvraagbaar spaargeld is echt nog niet de norm bij de meeste banken hoor. Je kunt meestal wel die rente krijgen, als je jouw geld voor langere tijd vastzet. Meer dan 5%, dan hebben we het over NIBC Direct, Icesave en AK Bank. Een zakenbank die duidelijk hard geld nodig heeft en twee buitenlandse partijen. Nee, 5,1% is echt niet zo normaal. Nog niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.