Hypotheekrente zwabbert wat

Het eerste woord dat in me opkwam was zwadderig. Dat is helemaal geen Nederlands maar zal wel komen doordat ik pas weer eens een Harry Potter-film gekeken heb. Er is in ieder geval geen touw vast te knopen aan de ontwikkelingen op het gebied van de hypotheekrente op het moment. Even een paar wijzigingen waarvan ik dan op de hoogte ben: MoneYou en Florius verlaagden vorige week de variabele rente met een half procent maar verhoogden  de rente voor andere rentevastperiodes. Obvion kwam met een verlaging per vrijdag, net als Bank of Scotland. Postbank en ING volgen met een renteverlaging per vandaag. Kun jij het allemaal nog bijhouden met die hypotheekrente?

Lees ook:En ze verlagen de hypotheekrente weer…
Lees ook:Obvion verhoogt hypotheekrente alwéér!
Lees ook:Obvion volgt renteverlaging, AEGON verhoogt
Lees ook:Weer lagere hypotheekrente
Lees ook:Variabele hypotheekrente vliegt omhoog

8 reacties op “Hypotheekrente zwabbert wat

  1. Egbert

    Boeit niet, er wordt toch geen hypotheek gesloten!
    Een vriend van me zit al jaren op de Vijzelstraat op de hypothekenafdeling van de ZalmBosBank en die meldt vanavond dat er al dagen gewoon alleen maar klanten gebeld worden of ze asjeblieft een hypotheek willen sluiten. Dat heeft ie in 30 jaar mog niet meegemaakt. En dat is dus reality uit de eerste hand…….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Geen hypotheken gesloten door terughoudendheid van klanten dus. Niet van banken die niet willen verstrekken, als ik jouw verhaal goed begrijp?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Egbert

        Ja dat heb je goed begrepen.

          /   Beantwoorden  / 
    2. De Hypotheekshop Deventer

      Dat zijn goede berichten,… voor het intermediair. Het lijkt er op dat door het afnemende vertrouwen in banken de onafhankelijke / adviesvrije hypotheekadviseur het drukker krijgt. Wij zagen namelijk de hoeveelheid afspraken na een weekje van rust enorm toenemen. De consument komt er dus langzaam achter wat de toegevoegde waarde is van een goede hypotheekadviseur die verstand heeft van meer dan 1 product. Recente cijfers wijzen dit ook uit (zie http://www.hypotheekshop.nl/999/?NODE=50366)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hypotheek Informatie

    Mensen worden bang gemaakt, tevens zijn er berichten dat de huizen prijzen binnen nu en 2 jaar met ongeveer 20% omlaag gaan. Tja dan gaan starters even wachten tot de drempel iets naar beneden gaat.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hypotheekshop Deventer

    Dat de huizenprijzen dalen met 20% lijkt mij niet erg realistisch. Nederlanders zijn te eigenwijs om geld toe te geven op de verkoop van hun woning.

    Wat ik wel zie is dat er op dit moment vooral woningen verkocht worden aan de onderkant van de markt. Tot ongeveer € 160.000,- wordt het meeste verkocht. Persoonlijk denk ik dat we nu aan het einde van een trend zitten die in 2001 is ingezet. Eerst verkopen dan pas kopen. Deze theorie wordt ondersteund door de cijfers. Zodra er in de categorie “Starterswoningen” verkocht wordt zal vanzelf de categorie doorstromers naar het midden segment weer kunnen gaan kopen. Die hebben dan eerst verkocht en gaan dan pas kopen. Wellicht dat het per regio verschilt maar in de regio Deventer is het duidelijk zichtbaar. We hebben woningen te koop waarvan de uiteindelijke koper al bekend is. Deze hebben letterlijk gezegd “zodra ik verkocht heb kom ik kopen”.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato

      Zo zou ik het ook doen als ik nu wilde verhuizen: eerst verkopen en dan pas een andere woning aankopen. Dus ik kan me helemaal voorstellen dat bijna iedereen dat uitgangspunt hanteert. Je wilt gewoon niet met het risico zitten dat je onverhoopt heel lang met een dubbele hypotheek zit, evt met overbrugging, omdat de verkoop van jouw eigen woning niet loopt. Dat kost gewoon erg veel geld en zorgen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.