Hypotheekrente springerig

Naar welke kant gaat de hypotheekrente doorslaan?Leek de hypotheekrente structureel te stijgen – de afgelopen twee weken zie ik weer diverse dalingen langskomen. Met daar tussendoor bij andere geldverstrekkers juist stijgingen. De duidelijkheid in de tendens van de hypotheekrente is dus weer even verdwenen. Zomaar even een greep uit de wijzigingen in de laatste week.

Bank of Scotland verhoogde, net als BLG, DBV en Avero Achmea. Hypotrust, de stal van ABN AMRO (Florius, MoneYou en ABN AMRO zelf), Aegon en UCB voerden daarentegen een verlaging door. Interessant weer!

Lees ook:Veel rentestijgingen de komende week
Lees ook:Meer verlagingen hypotheekrente
Lees ook:Rentebericht: dalende tendens hypotheekrente?
Lees ook:Hypotheekrente stijgt
Lees ook:En ze verlagen de hypotheekrente weer…

Eén reactie op “Hypotheekrente springerig

  1. Patrick

    Volgens mij heeft dit voornamelijk te maken met de zware woorden die Jean-Claude Trichet (ECB) heeft gebruikt voordat afgelopen week bekend werd dat de ECB de rente verhoogde. Een aantal maatschappijen heeft toen de rente verhoogd met 0,30% tot 0,75%. Aangezien de ECB na de renteverhoging niet heeft gehint op een volgende verhoging is het mogelijk dat maatschappijen die een verhoging van 0,50% hadden ingeprijsd de rente weer verlagen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.