Creatieve bouwondernemers

De bouwbedrijven hebben het moeilijk: talloze nieuwbouwwoningen blijken erg lastig te verkopen. De verkoop van nieuwbouwwoningen is gehalveerd – dat zegt genoeg. Waar woningen in nieuwbouwwijken voorheen als warme broodjes over de toonbank gingen zien mensen het nu niet meer zitten om er één aan te schaffen. Dan zouden ze natuurlijk de prijzen kunnen gaan verlagen – dat is misschien ook wel waar veel mensen op wachten.

Plus het wachten op een koper voor de huidige woning, want ik denk dat er in deze tijd niet veel mensen meer zijn die het risico nemen om eerst een woning te kopen en dan de huidige woning pas in de verkoop te zetten. Dus wat gebeurt er? Nieuwbouw wordt vast nog wel verkocht maar niet zo vroeg in de bouwperiode. De kopers van de huidige woning hebben natuurlijk geen zin om heel lang te wachten op het beschikbaar komen van hun aankoop.

Maar goed, de creatieve bouwondernemers hebben nu geopperd dat de nieuwbouwwoningen maar overgenomen moeten worden door beleggers en woningcorporaties, die ze dan vervolgens kunnen gaan verhuren. Of de projectontwikkelaars willen zelf gaan verhuren. Tja, als er partijen voor zijn… de huren van die woningen zullen vaak fors zijn, aangezien het vaak om behoorlijke huizen gaat. Of moet de overheid dan flink gaan subsidiëren?

Lees ook:Dan maar verhuren…
Lees ook:Huis verkopen aan projectontwikkelaar
Lees ook:Zij willen je huis wel kopen!
Lees ook:Tijdelijke verhuur moet makkelijker!
Lees ook:Verkoop huis gegarandeerd

0 reacties op “Creatieve bouwondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.