Moet Rutte er toch aan?

Denkt het kabinet één glashelder standpunt te hebben: aan de aftrek van de hypotheekrente wordt niet getornd. Tenminste, niet onder dit kabinet. Dat was tijdens de verkiezingen al overduidelijk en met de vorming van Rutte I leek het duidelijk. De hypotheekrenteaftrek wordt niet aangepast. Maar nu moeten ze daar toch over na gaan denken.

In de Eerste Kamer is een motie ingediend, waarin het kabinet gevraagd wordt om een geheel nieuwe visie op de woningmarkt. Daarbij moet uitgegaan worden van een beperking van de hypotheekrenteaftrek. De motie krijgt waarschijnlijk een meerderheid van 38 stemmen.

Wat gaat dat dan betekenen? Het kabinet wordt gevraagd om een visie, daar zullen ze dan wel mee komen. Maar gaan ze daarin dan ook inderdaad uit van het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek? Daar geloof ik helemaal niets van? Dat zou het kabinet ook weer niet erg geloofwaardig maken natuurlijk. Waarschijnlijk zal het kabinet in de visie nog eens haarfijn uitleggen waarom ze vinden dat er niet aan de aftrek van de hypotheekrente getornd mag worden.

Enneh… wanneer komt er ook alweer een nieuwe Eerste Kamer?

Lees ook:Hypotheekrente in het Catshuis
Lees ook:Zal NHG-grens omhoog gaan?
Lees ook:Kant en klare oplossing
Lees ook:Wilders grote redder?
Lees ook:Gaat maximale hypotheek voor tweeverdieners nu echt omhoog?

6 reacties op “Moet Rutte er toch aan?

  1. Patrick

    Als ik het goed heb zijn er in maart verkiezingen voor de eerste kamer. Hopelijk wordt Blonde Greet een beetje afgestraft voor zijn personeelsbeleid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ron

    @Patrick: Hoe dan? De PVV heeft momenteel geen zetels in de Eerste Kamer. Overigens zijn er geen verkiezingen voor de Eerste Kamer. Die leden worden aangewezen door Provinciale Staten, waarvan de verkiezing inderdaad in maart 2011 zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Patrick

    @Ron, details details… Nog steeds mag ik hopen dat Blondie af gestraft gaat worden door de kiezer. Daarmee bedoel ik dat ik hoop dat er een heleboel mensen die op de PVV hebben gestemd afgelopen kamer verkiezingen niet voor hem stemmen tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten, dat hij een boel zetels “verliest” (of niet wint) en dat het kabinet Rutte geen meerderheid behaald in de eerste kamer.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Ik heb gehoord dat wanneer je op de PVV hebt gestemd en je dat de volgende keer niet meer doet, je een paar tweedekamerleden op bezoek krijgt, waaronder een kale, die dan gaat dreigen sex te hebben met je 17-jarige dochter als je niet nog een keer PVV stemt…

      Ik weet natuurlijk niet of het ook waar is, maar je weet maar nooit…

        /   Beantwoorden  / 
  4. Patrick

    @Ron
    LOL, van mij mag hij komen.
    Mag ik hem dan wel een klein beetje (heel klein beetje) terug plagen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ron

      Nee DAT MAG NIET!! Want IEDEREEN in dit land moet volgens de PVV hard worden aangepakt in dit land, de PVV staat voor strenger en langer straffen, lik op stuk, en dan kijken we niet naar rang of stand of ras of afkomst……… BEHALVE als het om PVV-leden zelf gaat. Sorry. Die mogen van alles fout doen, liegen en bedriegen en bedreigen en molesteren, en dan ook nog blijven zitten waar ze zitten, en als ze na een paar maanden geen zin meer hebben, gewoon lekker weggaan en van een paar jaar wachtgeld gaan genieten.

      ZO doet de PVV dat.

      Oh sorry, ik overdrijf een beetje. Natuurlijk komt Geert wel eerst even in de kamer zijn excuses aanbieden. Dat dan weer wel.
      (Deed Geertje vroeger al toen hij klein was; een steen door een raam gooien en dan aanbellen, ‘sorry’ zeggen en luid lachend weglopen.)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.