Kant en klare oplossing

Rutte en consorten hoeven helemaal niet meer na te denken over de woningmarkt en de hypotheekrenteaftrek! Ze hebben vorige week een kant-en-klaar stappenplan gekregen van 22 heren die er verstand van zouden moeten hebben. Probleem? Opgelost!

Of toch niet? Ik ben er in ieder geval nog niet van overtuigd. Aan de ene kant denk ik heel bescheiden: als 22 topeconomen, professoren in de economie, het eens zijn over deze aanpak van de woningmarkt, wie ben ik dan om daaraan te twijfelen?

Toch ben ik niet overtuigd van het positieve effect dat de beschreven zes stappen zouden moeten hebben op de woningmarkt. Want daar is het allemaal om te doen, het in beweging krijgen van de woningmarkt. Geen korte termijn visie, maar een plan dat een duurzame, evenwichtige woningmarkt voor de lange termijn beoogt.

Ik zie nog niet helemaal hoe je de woningmarkt nu op gang helpt, door de hypotheken die mensen kunnen krijgen te verlagen. Afschaffen van de overdrachtsbelasting, daarvan zie ik het effect natuurlijk. NHG eruit gooien… er zit wel wat in de redenering, maar of het de woningmarkt in beweging krijgt? Net als het aanpakken van de fiscale aftrek van de hypotheekrente. Daar gaan ze voor een zachte landing, een afbouw naar 30% aftrek in een periode van 20 jaar.

Nou ja, ik ben dus niet overtuigd maar ga ook niet beweren dat ik het wél weet. Jij misschien?

Lees ook:Zou het helpen?
Lees ook:De Jager helpt woningmarkt (2)
Lees ook:VVD en PvdA…wat zijn de gevolgen?
Lees ook:Vlaktaks als remedie voor huizenmarkt?
Lees ook:Zo kun je er ook naar kijken

0 reacties op “Kant en klare oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.