Weet jij het beter? Rekenen maar!

baasvannederlandVandaag is een nieuwe tool gepubliceerd, waarmee je zelf Baas van Nederland kunt zijn. Nee, het gaat niet specifiek over hypotheken, maar je kunt er wel de effecten van een beperking van de hypotheekrenteaftrek mee doorrekenen. De tool is bedoeld om eens te bekijken wat de financiële gevolgen zijn van allerlei mogelijke politieke beslissingen. Het afschaffen of beperken van de fiscale aftrek van de betaalde hypotheekrente is één van die beslissingen, waar op dit moment iedereen wel iets over roept.

De tool is bedacht door Willem Vermeend, zeker niet de minste financiële man. Ook Rick van der Ploeg heeft eraan meegewerkt. Het is dus niet zomaar een wazige berekening, Baas van Nederland is opgezet door mannen die er echt wel verstand van hebben. Iedereen roept van alles over wat er in Den Haag allemaal anders zou moeten. Uiteindelijk moet de begroting natuurlijk wel rondgebreid worden, dus is het goed om te bekijken wat de gevolgen van allerlei beslissingen zijn. Moet Geert Wilders ook eens doen. Kan hij met dit online rekenprogramma zijn programma eens doorrekenen. Niet dat ik dat heb gedaan, maar ik heb altijd het idee dat hij van alles roept maar dat de financiële onderbouwing van zijn verhalen ver te zoeken is.

Maar goed, denk jij het allemaal wel beter te weten dan de beleidsmakers in Den Haag? Bijvoorbeeld waar het gaat om de hypotheekrenteaftrek, of om de AOW leeftijd?  Reken dan eens door of jouw ideeën financieel ook kunnen!

Lees ook:De hypotheekrenteaftrek en jouw portemonnee
Lees ook:Goed hypotheekgesprek gehad?
Lees ook:Wijzer in hypotheken
Lees ook:Storm in een glas hypotheekrenteaftrek?
Lees ook:Verwarring over spaarhypotheek in 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.