De hypotheekrenteaftrek en jouw portemonnee

De hypotheekrenteaftrek houdt de politieke gemoederen flink bezig. Het onderwerp is hard op weg een soort van leading item te worden bij de aankomende verkiezingen. Heb jij eigenlijk enig idee wat het aanpakken van de hypotheekrenteaftrek voor jouw portemonnee gaat betekenen? Wat de gevolgen zijn voor jouw netto maandlasten, kijkend naar de verschillende voorgestelde scenario’s?

De Federatie voor Financieel Planners (FFP) heeft een mooie tool voor iedereen op het web gezet, waarmee je dat simpel in beeld kunt brengen. Het H-woord, hebben ze de site genoemd. Even een paar gegevens invullen van je inkomen en je hypotheek en je krijgt een goed beeld, in duidelijke euro’s, van wat een aanpassing van de hypotheekrenteaftrek voor jouw bankrekening en je maandelijkse budget zal betekenen. Goed om te weten voordat je er je stem van laat afhangen!

Lees ook:Weet jij het beter? Rekenen maar!
Lees ook:Goed hypotheekgesprek gehad?
Lees ook:Wijzer in hypotheken
Lees ook:Goede en goedkope makelaars vinden
Lees ook:Storm in een glas hypotheekrenteaftrek?

Eén reactie op “De hypotheekrenteaftrek en jouw portemonnee

  1. Raymond Lohuis

    Deze website geeft een geheel verkeert beeld. Er is alleen gekeken naar de 5 scenario’s van de werkgroep en niet naar de verkiezingsprogramma’s van de partijen en die beslissen. De partijen die de hypotheekrente willen aanpakken, starten pas in 2014 of 2015 en dan willen ze het uitsmeren over 30 jaar. Een koopkrachtdaling van 10% zoals de berekeningen kunnen aangeven is geheel buiten de realiteit en wakkert de onterechte angst alleen maar aan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.