PVV gaat zich ermee bemoeien

Als het niet over de hypotheekrenteaftrek gaat, hebben ze het in de politiek wel over de hypotheekregels. Het was een tijdje stil rondom dit onderwerp. Dus was het weer tijd om er iets over te roepen: PVV en PvdA vinden de regels oneerlijk.

Het gaat om tweeverdieners. Als die samen een inkomen tussen de 30.000 en 40.000 verdienen, kunnen ze minder lenen dan iemand die dat bedrag in z’n eentje verdient. PvdA en PVV vinden dat niet eerlijk en vinden dat het anders moet. Dat vindt het Nibud overigens ook. Weet je nog? De nieuwe regel van het Nibud omtrent tweeverdieners, die overgenomen werd door NHG maar door de banken tot op heden niet wordt uitgevoerd. Uit angst voor de afkeuring van de AFM?

De PVV- en PvdA-Kamerleden die dit nu ter discussie stellen vinden de AFM te streng. Tja. Zouden ze er iets mee bereiken? En in wiens belang doen ze dit? Je zou denken in het belang van die tweeverdieners. Maar uit het filmpje van RTL Nieuws spreekt dat het ze alleen maar gaat om het op gang helpen van de woningmarkt.

Er zit natuurlijk wat in: als je tweeverdieners ruimere leenmogelijkheden geeft, kunnen ze meer betalen voor een woning en zullen ze wellicht eerder overgaan tot koop. Goed voor de huizenmarkt. Uiteindelijk ook goed voor de consument? Of onverantwoorde kredietverstrekking? Wie het weet mag het zeggen….

 

Lees ook:Gaat maximale hypotheek voor tweeverdieners nu echt omhoog?
Lees ook:Speelt AFM vals?
Lees ook:Maximale hypotheek voor tweeverdieners omhoog
Lees ook:VVD en PvdA…wat zijn de gevolgen?
Lees ook:Housewarming met pijnlijke afloop

3 reacties op “PVV gaat zich ermee bemoeien

 1. Een naam

  Meer leenmogelijkheden. Men moet kijken naar wat er in een maand uit gaat en wat er in een maand inkomt. Ik kan persoonlijk makkelijk huren voor +/- 600 euro per maand, maar onmogelijk een koopwoning krijgen met +/- 600 lasten per maand.

  hoe kan dat?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   Omdat je met een huurwoning flexibeler bent: als je het niet meer kunt betalen zeg je de huur op en vertrek je. Met een koopwoning moet je die dan nog maar kwijt zien te raken…

     /   Beantwoorden  / 
 2. arno

  De hele huizenmarkt moet op de schop, dat is de enigste manier om het eerlijk te verdelen, omdat mijn inkomen te hoog is krijg ik geen huursubsidie, zou ik kopen krijg ik wel hypotheekaftrek, dat slaat toch nergens op.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.