In actie tegen hoge hypotheekrente

Dat de hypotheekrente aan de hoge kant is in ons land, dat is allang geen geheim meer. De Rabobank kan nog zo hard roepen dat het niet waar is, maar kijkend naar de cijfers kunnen we toch weinig anders concluderen. Maar met die conclusie wordt maar weinig gedaan. De tarieven gaan niet omlaag. Sterker nog: de hypotheekrente is de laatste tijd juist weer aan het stijgen. Dit is de Consumentenbond een doorn in het oog.

Dat is al langer zo: vorig jaar september vroeg de Consumentenbond al om actie van de minister van Financiën naar de banken toe, om een lagere hypotheekrente af te dwingen. Dat lijkt weinig uitgehaald te hebben, dus zoekt de bond nu een andere weg. Een heuse petitie, waarop we allemaal kunnen inschrijven om te protesteren tegen de hoge hypotheekrente. Met die handtekeningen wil de bond dan naar de banken en de politiek om te eisen dat de tarieven omlaag gaan.

Ik zie er weinig heil in. Zou jij verwachten dat de banken zich iets aantrekken van een petitie? Dat de politiek weer even op dit punt gewezen wordt kan nooit kwaad, maar dat kan ook wel anders. Bijvoorbeeld door even af te wachten wat de uiteindelijke resultaten worden van het NMa-onderzoek naar de hypotheekmarkt.

Lees ook:Consumentenbond wil actie minister
Lees ook:Rabobank op het matje
Lees ook:Consumentenbond in actie tegen te hoge hypotheekrente
Lees ook:Consumentenbond vindt strengere hypotheekregels niet nodig
Lees ook:Zijn de banken te stoppen?

Eén reactie op “In actie tegen hoge hypotheekrente

  1. Sendak

    Als ze dan ook maar de spaarrente gelijke tred laten houden. ABN Amro heeft vorig jaar de bankspaarrente verlaagd naar 2,6 procent toen de kapitaalmarktrente daalde. Inmiddels is de kapitaalmarktrente weer op het oude niveau maar het is de vraag wanneer ABN Amro hun spaarrente gaat verhogen.

    http://www.homefinance.nl/images/misc/hfgrafiekstaatslening20.jpg

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.