Hypotheekverstrekkers: Florius

Florius HypothekenFlorius is sinds maart 2007 de nieuwe naam van het aloude Bouwfonds Hypotheken. Het is onderdeel van de ABN AMRO Hypotheken Groep maar heeft daarbinnen een sterke eigen positie. Als adviseur heb ik veel gewerkt met Bouwfonds en daarna Florius en ik moet zeggen: ze zijn één van mijn favorieten.

Dat Florius een redelijk ruime verstrekkingsnorm heeft is prettig voor mensen die een hypotheek nodig hebben die wat boven het algemene maximum ligt. Daarbij moet de adviseur natuurlijk wel goed op de risico's voor de klant letten.

Eén van de specifieke bijzonderheden van Florius is dat ze een overlijdensrisicoverzekering bij een hypotheek niet verplicht stellen. Nu is het vaak erg onverstandig om een hypotheek zonder overlijdensrisicoverzekering af te sluiten, maar er zijn klantsituaties waarbij dat risico niet of alleen heel duur te verzekeren is. Door een medische achtergrond. Bovendien zijn er situaties waarbij de klant geen zin heeft om dat risico zwaar te verzekeren, bijvoorbeeld een alleenstaande starter. Die wil er wel voor zorgen dat zijn ouders niet blijven zitten met een restschuld als hij komt te overlijden, maar hij is verder voor niemand verantwoordelijk en wil daarvoor ook geen kosten maken.

Overigens kun je zo'n overlijdensrisicoverzekering wel ook bij Florius zelf afsluiten. Tegen behoorlijk scherpe premies.

Toen Florius nog Bouwfonds was hadden ze nog het nadeel van een tweesporig rentebeleid. Maar samen met de naam Bouwfonds hebben ze dat minpunt ook overboord gegooid: goed voor de eerlijkheid en tranparantie. Op dat moment is ook het productassortiment vernieuwd. Er zijn nu drie mogelijkheden: De Florius Profijt Twee, Vier of Twaalf hypotheek. De verschillen zitten met name in de geldigheid van de offerte en wat er tijdens die geldigheid met het renteniveau gebeurt. Daardoor kunnen ze met de Profijt Twee een scherp tarief bieden maar met de Profijt Twaalf ook uitgebreide geldigheid. Een prettig assortiment waar een adviseur zijn klanten goed mee kan helpen.

Vorig jaar heeft Florius de prijs voor het Hypotheekproduct van het Jaar gewonnen met haar Verzilver Hypotheek.

Lees ook:Florius-offerte langer geldig
Lees ook:Florius en MoneYou verlagen hypotheekrente
Lees ook:Florius verlaagt alleen voor NHG
Lees ook:Volledig aflossingsvrije tophypotheek?
Lees ook:Hypotheekregels zijn te streng

2 reacties op “Hypotheekverstrekkers: Florius

  1. F.H. Gorter

    Geachte heer/mevrouw.
    Ik heb een vraag, waarom wordt er o.a. door uw bank geen hypotheek verstrekt aan zussen die samengaan wonen.?Het argument waar jullie mee aankomen, dat de zussen een groot risico met zich meebrengen, want binnen een jaar kunnen zij wel uitelkaar gaan is kletskoek, want dit kan ook bij een samenwonend stel gebeuren.
    Dit valt mij zwaar van jullie bank tegen. Uw reactie zie ik graag tegemoet. Groet, F.H. Gorter

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Beste Fokke,
      Je bent hier niet op het goede adres: hier zitten geen mensen van Florius, laat staan acceptanten. Alhoewel een acceptant van Florius dit natuurlijk wel per ongeluk zou kunnen lezen… Maar goed, ik herken het argument wel en ook het bezwaar dat jij ertegen hebt. Het is echter aan de bank om iets wel of niet als een bestendige relatie te beschouwen en dat doet Florius bij samenwonende zussen kennelijk niet. Waarschijnlijk in de veronderstelling dat de samenwoning eindigt als één van beide een partner vindt. En daar zit misschien wel wat in – maar ik ken de betreffende zussen niet.
      Succes in elk geval,
      groeten
      Anneke (blogster, niet van Florius)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.