Politieke bemoeienissen

Goh, zou de politiek zich nu dan toch met de wereld van de hypotheken gaan bemoeien? Vorig jaar, toen de nieuwe Gedragscode nog niet was opgesteld, dreigde minister De Jager om de banken bij wet andere verstrekkingsnormen op te leggen. Dat werd afgewend door de nieuwe Gedragscode Hypothecaire Financieringen, die tot nu toe vooral gedoe oplevert. Nu zegt Jan Kees dat het kabinet de positie van de consument op de hypotheekmarkt wil versterken. Aha.

Ik ben zó benieuwd hoe dat dan moet gaan gebeuren? Dat vertelt hij er natuurlijk nog niet bij, dat moet een verrassing blijven. Binnenkort zal hij met uitgewerkte voorstellen komen. Het moet makkelijker worden om over te stappen naar een andere aanbieder, en alle tarieven moeten inzichtelijk worden. Juist.

Gaat De Jager banken nu verplichten om hypotheken over te nemen? Want dat het nu lastig is om over te stappen ligt vooral aan de onbereidwilligheid van banken. In de GHF hebben ze de mogelijkheid gekregen om bij oversluiten van de strakke normen af te wijken, maar daar maken ze geen gebruik van. Uit angst voor de AFM. Dus gaat Jan Kees de AFM dan nu terugfluiten ofzo? Daar geloof ik weinig van.

En alle hypotheekrentes inzichtelijk… ook heel benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Kan niet wachten tot de uitgewerkte voorstellen op tafel liggen!

Lees ook:Tophypotheek mag blijven
Lees ook:Sleutel dubbel omgedraaid?
Lees ook:Hypotheekrentes…worden ze nou gelijk of…?
Lees ook:Teruggekrabbeld
Lees ook:Ze zijn eruit!

0 reacties op “Politieke bemoeienissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.