Energiezuinige hypotheek

Fortis lanceert een nieuwe hypotheek :  de EnergieVoordeel hypotheek. Daarmee willen ze energiezuinig wonen aantrekkelijker maken en de huiseigenaar helpen energie te besparen. Dat doen ze door bij de EnergieVoordeel hypotheek geen afsluitprovisie in rekening te brengen en de rente op het (ver)bouwdepot gelijk te stellen aan de hypotheekrente. Dat is bij Fortis normaal gesproken een procent lager. Om in aanmerking te komen moet er een EnergiePrestatieAdvies opgemaakt worden, waarin komt te staan welke energiebesparende maatregelen er zinnig zijn. Het gaat dus alleen om hypotheken voor verbouwingen die de woning zuiniger maken.

Interessant? Ik weet het zo net nog niet. Dat EnergiePrestatieAdvies kost natuurlijk geld, gemiddeld iets van € 200. Afhankelijk van de hoogte van je hypotheek en het verloop van je bouwdepot verdien je dat makkelijk terug, daar niet van. Maar of je dan uiteindelijk met deze EnergieVoordeel hypotheek van Fortis beter uit bent dan met een normale hypotheek bij een ander? Daar zou ik niet blind op durven varen…

Lees ook:Weetje van de week: Bouwdepot heeft regeltjes
Lees ook:Leenwaarschuwing ook voor hypotheken?
Lees ook:Iets langer btw voordeel
Lees ook:Fortis Bank maakt klanten boos
Lees ook:Weer een hypotheekpartij uit de markt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.