Doodzieke woningmarkt

In de discussie rondom onze woningmarkt doet Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam nu ook een bijdrage. Hij noemt de woningmarkt in Nederland ‘doodziek’. Er wordt in zijn ogen veel te weinig gebouwd, vooral door de veel te sterke landbouwlobby. ‘Het is een combinatie van een onvoorstelbare machtige landbouwlobby die gaat gillen zodra er iemand met zijn vinger durft te wijzen naar hun grond, en van VROM dat een obsessie heeft met de compacte stad. Er is een markt gecreëerd waarin het aanbod zelfs op de langere termijn niet gevoelig is voor prijzen.’ Hij stelt dat de grond in Nederland veel te veel (70%) voor landbouw gebruikt wordt en dat we met minder landbouwgrond prima toe zouden kunnen. Kan er meer gebouwd worden. Moeten die woningen wel verkocht worden!

Lees ook:Duokoop-regeling – huis en grond gesplitst verkopen
Lees ook:Positief bekijken
Lees ook:Zij willen je huis wel kopen!
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: Argenta
Lees ook:Provisievrije hypotheken

3 reacties op “Doodzieke woningmarkt

  1. a.c.sip

    Hoe gestoord moet je zijn om nog meer grond op te offeren aan woningbouw?….Econoom met kokervisie die voorbij gaat aan te veel mensen met te weinig ruimte. Zoals “Rouvoet” die oproept tot meer kinderen. Dat noem ik knetter gek. Wat de huizen betreft, die zijn gewoon te hard gestegen en moeten nodig 30 / 40 % zakken naar een normaal niveau.

    Bert Avenhorn

      /   Beantwoorden  / 
    1. stan

      Hij gaat juist niet voorbij aan “te veel mensen met te weinig ruimte”.
      Omdat 70% van ons land gebruikt wordt voor landbouw, leven we op zo’n kluitje met ons allen. Hierdoor is er krapte en betalen we zo ontzettend veel voor een huis.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Piet

      Inderdaad gestoord; Mag ik hierbij aanvullen dat naar mijn mening de banken, vastgoedhandelaren fondsen etc. via de politiek populatiebeheersing als taboe van het christen”dom” wereldwijd ten gelde maken?

      Marktwerking heet dat, maar niet voor de banken.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.