Starters positiever over woningmarkt

Het is niet alleen maar kommer en kwel als het gaat over de woningmarkt. Prijzen dalen, verkoopvolumes ook, huizen staan langer te koop. De pijn zit natuurlijk voornamelijk bij de mensen die al een eigen woning in hun bezit hebben. En dan ook nog vooral als ze eigenlijk zouden willen verhuizen, om een andere reden moeten verkopen (echtscheiding bijvoorbeeld) of de overwaarde in hun woning hard nodig hebben. Starters kijken een stuk vrolijker naar de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Immers: dalende prijzen zijn voor degenen die voor het eerst een woning willen aankopen alleen maar gunstig. Langer te koop staande huizen ook, dat is immers beter voor de onderhandelingspositie van de koper. De hypotheekrente ziet er ook niet ongunstig uit. Als het even meezit daalt die nog wat verder. Als je dan ook nog positief bent over je eigen inkomenspositie is er voor een starter geen vuiltje aan de lucht. Die inkomenspositie is natuurlijk wel een lastige. In hoeverre je in deze tijden op echte loonsverhogingen moet rekenen? En hoe zal het verder gaan met die ontslaggolf die rondraast?

Wel grappig trouwens om te zien hoe media verschillend omgaan met dezelfde informatie. Andere artikelen over de ING Woonindex koppen juist met “Vertrouwen in woningmarkt zakt naar dieptepunt“.

Lees ook:Hoogleraar: niet bang zijn voor huizenmarkt
Lees ook:Jouw hypotheek in 2009
Lees ook:Restschulden met NHG
Lees ook:Huizenprijzen stijgen!
Lees ook:Het geheim van de prijsgeschiedenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.