Wat vind jij van maatregelen hypotheekrente?

Wat er precies met de hypotheekrenteaftrek gaat gebeuren… we weten het natuurlijk nog niet. In het Lenteakkoord staat wel de verplichte annuïtaire aflossing voor nieuwe hypotheken, Gerrit Zalm roept dat dit voor ook voor bestaande zou moeten gelden. Ondertussen roepen de verschillende politieke partijen allemaal iets anders.

De VVD houdt het plan van ‘alleen aftrek bij aflossen’ wel vast in haar verkiezingsprogramma.

CDA houdt het bij de veelgenoemde vlaktaks (35%), maar dan wel met een bonus bij versneld aflossen.

PvdA wil meer veranderen. Zij hebben het ook over maximaal belastingvoordeel (30%) over de hypotheekrente.

SP wil dat de aftrek binnen 10 jaar afgebouwd wordt. Om dan uit te komen op een systeem waarbij je alleen over een hypotheek van maximaal € 350.000 de rente kunt aftrekken. Het maximale fiscale voordeel zou dan 42% bedragen.

D66 is ook voorstander van afbouw. Dat zou dan binnen 22 jaar moeten gebeuren, naar een tarief van 30%. En met afschaffing van het eigenwoningforfait.

GroenLinks wil de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen. Wel gaan zij voor het terugbrengen van startersvoordelen op de woningmarkt.

En dan als laatste de PVV… die houdt stevig vast aan de stelling dat aan de hypotheekrenteaftrek niet getornd mag worden.

Maar…. wat vind jij? De Hypotheker wil graag onderzoeken welke invloed de maatregelen uit de verkiezingsprogramma’s zouden hebben op deverhuisplannen in Nederland. Wil jij je mening laten horen? Doe dan mee aan de enquete die ze online hebben staan.

Lees ook:Lagere hypotheekrenteaftrek voor dure woningen
Lees ook:DNB-directeur denkt er anders over
Lees ook:Sneuvelt aftrek hypotheekrente voor aflossingsvrije hypotheek?
Lees ook:Eigen geld in je huis
Lees ook:Wat willen de politieke partijen met de hypotheekrenteaftrek?

5 reacties op “Wat vind jij van maatregelen hypotheekrente?

  1. Theo

    een door de banken en minister van financieel gecreerd monster wat nu niet goed blijkt. Dus roepen ze nu JE MOET AFLOSSEN,

      /   Beantwoorden  / 
  2. Theo

    een door de banken en minister van financieel gecreerd monster wat nu niet goed blijkt. Dus roepen ze nu JE MOET AFLOSSEN, maar als je dat wilt doen, wordt je getracteerd op een gigantische boete.
    Dus de banken en de overheid blijft dus verdekt stelen van de eigenaren.

    Dus maak hier eerst een einde aan dan praten we verder

      /   Beantwoorden  / 
  3. Audri

    Wij leven toch in een VRIJ land.
    Dan bepaalt “de markt” toch, hoeveel we kunnen /willen lenen, en ook welke voorwaarden daarbij horen alle mogelijke hypotheekvormen).
    Onze regering heeft slechts een “regierol”, en dat was toch om Jan Modaal ook aan een koophuis te helpen. Dus er had allang een fiscale max. hypotheekrente moeten zijn.
    Voor de rest zijn de hypotheeknemer en de hypotheekverstrekker volledig verantwoordelijk.
    De politiek hoeft zich dus slechts te bemoeien met hun regierol ( deze is in het verleden volstrekt verzaakt )

      /   Beantwoorden  / 
  4. Aflossen Hypotheek

    De ruime leningvoorwaarden en aftrek waren nooit een probleem omdat de huizenprijzen alleen maar stegen. Inmiddels weten we dat huizenprijzen ook kunnen dalen en komen veel mensen in de problemen. De politiek moet naast de regierol ook de mensen in bescherming nemen tegen te grote financiele risico’s. Dit kan alleen nooit betekenen dat je zelf moet stoppen met nadenken over je eigen financiele situatie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.