Lopende aanvragen om hypotheek om te zetten

geldhuisjeHuiseigenaren hadden tot 1 april de tijd om de hypotheek om te zetten onder de hypotheekregels die golden tot 2013. In de loop van maart waren banken al niet meer bereid om nieuwe verzoeken in behandeling te nemen. Vereniging Eigen Huis meldt nu op haar website dat de vóór 1 april ingediende verzoeken gewoon uitgevoerd kunnen worden.

In het eerste kwartaal van 2013 zijn er massaal aflossingsvrije hypotheken en beleggingshypotheken overgesloten naar bankspaarhypotheken. Huiseigenaren die achteraf spijt hadden van de gekozen hypotheekvormen, konden alsnog kiezen voor een andere hypotheekvorm. Alle verzoeken van vóór 1 april mogen nog worden uitgevoerd. Het moet wel aantoonbaar verzocht zijn vóór 1 april.

U kunt nog steeds uw hypotheekvorm omzetten naar een andere vorm, maar de keuze is nu beperkt tot twee vormen. Alleen de annuiteitenhypotheek en de lineaire hypotheek geven nog recht op hypotheekrenteaftrek. De in het verleden afgesloten hypotheekvormen worden gerespecteerd, maar nieuwe hypotheken of omzettingen na 1 april 2013 moeten voldoen aan de nieuwe hypotheekregels.

Lees ook:Hypotheek aanpassen kan nog tot 1 april
Lees ook:Hypotheek nog aanpassen? Haast is geboden
Lees ook:Veel hypotheken zijn omgezet
Lees ook:Hypotheek al deels afbetaald? Mogelijk kan de hypotheekrente omlaag
Lees ook:Het loopt storm bij de banken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.