Het loopt storm bij de banken

Banken worden deze maand overladen met verzoeken. Enerzijds wordt dit veroorzaakt doordat huiseigenaren gewezen zijn op de mogelijkheden van rentemiddeling en verlaging van de risico-opslag in de hypotheekrente. Anderzijds door de aantrekkende huizenmarkt.

In de laatste twee weken van het jaar is het altijd al lastig om bij banken nog verzoeken gericht op de hypotheek rond te krijgen. Nu hebben ze het probleem dat alles even samenloopt. In actualiteitenprogramma Kassa is er aandacht geschonken aan de risico-opslag in hypotheekrente. Huiseigenaren hebben vaak recht op een korting op de hypotheekrente doordat de hypotheek gedeeltelijk is afbetaald.

Door de lage hypotheekrente is het ook aantrekkelijk om rentemiddeling aan te vragen. Hier is de laatste weken veel aandacht voor geweest in de media. Dus dienen huiseigenaren massaal verzoeken in.

Door de aantrekkende huizenmarkt worden er ook weer meer hypotheken verstrekt. De Nederlandse grootbanken zijn nog steeds de grootste geldverstrekkers, dus moeten ze hard aan het werk. Tot slot heb je ook nog de oversluiters. Het kan zeer aantrekkelijk zijn om je hypotheek nu over te sluiten.

Ik wens de banken in de laatste dagen van 2015 veel succes.

Alle trouwe lezers van mijn blog wenst ik prettige feestdagen toe.

Lees ook:Rentemiddeling afdwingen
Lees ook:Hypotheek al deels afbetaald? Mogelijk kan de hypotheekrente omlaag
Lees ook:Rentemiddeling om de hypotheekrente omlaag te krijgen
Lees ook:Betaal jij ook teveel aan hypotheeklasten?
Lees ook:Kapitaal pensioenfondsen gebruiken voor hypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.