Studieschuld gebruiken als alternatief voor hypotheek

Vanaf september 2015 komt er mogelijk een nieuw sociaal leenstelsel voor studenten. De regeling om de schuld terug te betalen is zeer sociaal. Ze hebben de voorwaarden zelfs te sociaal gemaakt. De lening kan misbruikt worden als een goedkope financiering voor een aan te kopen huis. Het nieuwe stelsel moet nog goedgekeurd worden.

Op Homefinance.nl zijn de mogelijkheden met het leenstelsel als vervanging voor een hypotheek nader uitgewerkt. Uit het voorbeeld blijkt dat een student die de lening niet nodig heeft juist maximaal moet gaan lenen. Op basis van de huidige rente is er over het geleende bedrag slechts 0,81 rente verschuldigd. Probeer maar eens een hypotheek te krijgen met een dergelijk percentage! Na afronding van de opleiding mag de student er maximaal 35 jaar over doen om het geleende bedrag terug te betalen. Daarnaast is de plicht om terug te betalen ook nog afhankelijk van de hoogte van het inkomen.

De student gaat maximaal lenen. Het geleende bedrag zet hij op een spaarrekening. Met de spaarrente kan de zeer lage leenrente eenvoudig opgebracht worden. Op langere termijn kan het geleende en opgespaarde bedrag gebruikt worden ter financiering van een huis. Na aankoop van het huis is een deel van het huis goedkoop gefinancierd uit het sociaal leenstelsel voor studenten.

Zie de berekening en nadere toelichting op Homefinance.nl.

Lees ook:Extra investeren in je huis met de juiste lening
Lees ook:Vanaf 1 juli weer lastiger om een hypotheek krijgen
Lees ook:Hypotheek aflossen
Lees ook:Nieuwe hypotheekregels zijn niet uit te leggen
Lees ook:Minder hypotheken met NHG afgesloten

Eén reactie op “Studieschuld gebruiken als alternatief voor hypotheek

 1. Het HypotheekAdviesHuis Alphen aan den Rijn

  Kortom, het is superslim als je als student deze regeling gebruikt om een vliegende start op de woningmarkt voor jezelf te creëren als je klaar bent met je studie. Ook kan je goedkoop de kosten koper financieren op deze manier, want het zit eraan te komen dat je slechts 100% van de marktwaarde van je huis kan kopen. Gratis hypotheekadvies: ga slim om met deze regeling!
  Patrick Muns
  Erkend Hypotheekadviseur
  Het HypotheekAdviesHuis

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.