Rentebericht: hypotheekrente week 18 – 2012

Hmmmm de dalende trend lijkt alweer doorbroken. Sinds het rentebericht van vorige week is de hypotheekrente bij verschillende geldverstrekkers verhoogd. Op donderdag 26 april waren MoneYou, ABN Amro en Florius de eerste. De volgende dag kwam ING nog met een vertraagde verlaging, maar meldde ook Hypotrust een renteverhoging, net als ASR Verzekeringen. Per vandaag verhoogde bovendien SNS Bank haar hypotheekrente. Gevolg van de nieuwe ontwikkelingen op politiek gebied?

Nou nee….dat denk ik niet. Het Kunduz-akkoord kwam immers pas donderdag tot stand, dus dat zou wel heel snel zijn. Een logische vraag is wel of de afspraken in dat akkoord - over de hypotheekrenteaftrek – invloed zullen hebben op de stand van de hypotheekrente. En ik wou dat ik het antwoord wist… Je zou wel kunnen zeggen dat in de toekomst, als er echt alleen annuïteitenhypotheken worden afgesloten, het risico van de banken bij hypotheekverstrekking afneemt. Op de hypotheek wordt dan immers elke maand écht afgelost, waardoor de openstaande schuld concreet afneemt. Een afnemende schuld betekent ook een afnemend risico voor de bank. Maar een directe invloed, nu al? Daar ga ik niet erg vanuit. Als jij er anders over denkt hoor ik dat natuurlijk graag!

De stand van de laagste hypotheekrente is in de afgelopen week niets veranderd – tenminste niet als het gaat om de 10 jaars- en 20-jaarsrente. Die is nog exact gelijk aan vorige week.

Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 17 – 2012
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 24 – 2012… eindelijk een daling!
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente stijgt terwijl Europese rente daalt
Lees ook:Lagere hypotheekrente, als….
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 23 – 2012

0 reacties op “Rentebericht: hypotheekrente week 18 – 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.