Renteverlagingen opeens groot nieuws?

Interessant fenomeen. Ineens is het bij alle media groot nieuws: de hypotheekrentes worden verlaagd. Voor jullie is dat natuurlijk geen nieuws, daar heb ik de afgelopen tijd al meerdere malen iets over geschreven – meerdere geldverstrekkers hebben al één of meer verlagingen doorgevoerd. Maar nu Bert Heemskerk van de Rabobank bij Pauw & Witteman zegt ‘te overwegen de hypotheekrente te verlagen‘ is het dus officieel nieuws met een hoofdletter N. In het kielzog worden ook ING en Postbank genoemd, terwijl die toch echt vorige week hun rentes ook al verlaagd hadden.

Het zal wel met de verkondiger van het bericht te maken hebben. Wat Heemskerk roept is blijkbaar altijd nieuws, ik weet het ook niet. Want zo bijzonder is die verlaging van de hypotheekrente van de Rabobank volgens mij niet. Of wel dan?

Lees ook:ING hypotheken krijgen Postbank rentes
Lees ook:Is Heemskerk nou voor of tegen?
Lees ook:Rentebericht: hypotheekrente week 24 – 2012… eindelijk een daling!
Lees ook:Heemskerk houdt vol
Lees ook:Postbank en ING Bank verhogen de hypotheekrente

Eén reactie op “Renteverlagingen opeens groot nieuws?

  1. Patrick

    Ach de koppen die in de kranten schreeuwden dat de Rabobank als eerste de rente gaat verlagen moet en kan je niet serieus nemen. Er zijn diverse partijen die inderdaad vorige week de rente al hadden verlaagd. Wat ik in dit geval ook een probleem vind is dat het niet te controleren is. Rabobank doet als enigste geldverstrekker in Nederland geen hypotheek tarieven verstrekken, want zo luid de uitleg: “De lokale Rabobanken moeten zelf hun rentebeleid kunnen bepalen”. Hoe kan het dan dat de grote baas ineens met de melding komt dat ze de tarieven verlagen? Dat is toch aan de lokale Rabobanken? Als ik bij Pauw of Witteman was geweest had ik toch nog 2 vragen extra gesteld….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.