Huizenzoekers overtuigd van daling huizenprijs

Jaap.nl temperatuurt de woningzoekerJaap.nl heeft tegenwoordig een thermometer. Niet om te bekijken of Jaap nog wel gezond is, maar om de temperatuur van de woningmarkt te meten. Deze thermometer wijst op dit moment uit dat de meeste huizenkopers overtuigd zijn van een verder stijgende hypotheekrente en daardoor dalende huizenprijzen. Verkopers verwachten doorgaans niet hun huis binnen 3 maanden te verkopen.

Best interessant, zo'n thermometer. Het is weer eens iets anders dan de cijfers van het CBS en de NVM over wat de prijsontwikkeling is geweest. Hier gaat het om het sentiment bij de mensen. En Jaap.nl heeft een behoorlijk bestand aan actieve huizenzoekers, waardoor ze redelijk gemakkelijk onderzoeksvragen kunnen stellen aan deze groep.

Lees ook:Vertrouwen in huizenmarkt in de lift?
Lees ook:Huis te koop op Hyves
Lees ook:Worden makelaars opeens vriendjes met Jaap?
Lees ook:Gejuich over de huizenmarkt… of toch niet?
Lees ook:Droomhuisradar

4 reacties op “Huizenzoekers overtuigd van daling huizenprijs

  1. Remco

    Uiteindelijk zijn alleen objectieve cijfers het meest betrouwbaar. De cijfers van het CBS en de NVM zijn objectief. De jaar cijfers zijn dan weer betrouwbaarder dan de kwartaal cijfers.

    De thermometer is leuk bedacht maar geeft alleen inzichten in zoekers zoals ik dat begrijp en die zitten er heel emotioneel in; ze willen graag een nieuw huis en moeten vaak hun oude huis weer verkopen. Door de media worden ze helemaal gek gemaakt op dit moment.

    De rente is nog steeds historisch laag, ik geloof dat het in de jaren 80 zelfs boven de 10% lag. Het lijkt mij dus nog steeds een goede tijd om te kopen.

    Op de thermometer van Jaap heb je geen inzicht waar de mensen wonen, hoe oud ze zijn, welke prijs categorie ze zoeken etc. etc. Mischien zoeken ze allemaal in Limburg of Amsterdam … we weten het niet.

    Landelijk zijn er hele grote verschillen in de woningmarkt, ook hier is geen duidelijkheid van Jaap.

    Neem b.v. de woningmarkt in Doetinchem, ik citeer 3 makelaars (Mark Bisselink (Aanstoot Bisselink Makelaars), John van Dijk (Van Dijk Makelaars) en Dylan Mulders (Mulders en Guijt Makelaars).) :

    “De onrust op de beurzen leidt volgens de makelaars recentelijk zelfs tot een versterkte vraag naar vastgoed. Particulieren met spaargeld kiezen de laatste tijd juist voor aankoop van een huis of verhuurd object nu alle alternatieve minder veilig zijn. Gewoon degelijk investeren in schaarse hollandse bouwgrond en bakstenen blijft een aantrekkelijke zaak.”

    BRON: http://www.vandijkmakelaars.nl/nieuws.cfm?index=20472001

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans Voorn

    Natuurlijk is dit een sentimentsmeting en is hij landelijk. Met 1857 respondenten is hij wel representief onder de doelgroep huizenzoekers.

    Jaap.nl is de enige die dit sentiment meet en communiceert. CBS, NVM, Kadaster zijn allemaal later in het proces omdat zij meten wanneer de deal al gesloten is of gepasseerd is.

    De huizenverkopers hebben helaas erg veel met dit sentiment te maken, dus goede informatie voor hun denk ik…

    Zijn zien het sentiment veranderen en daarna de vraagprijzen dalen (nu zo’n 3-5% per maand).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martin van de Wardt-Olde Riekerink

    De beste thermometer is de gemiddelde vraagprijs van woningen. Bij een populatie die groot genoeg is (zeg regio amsterdam) is dat een prima indicatie van de toekomstige ontwikkelingen, omdat de verwachting tav verkoopbaarheid daarin verscholen ligt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. zhou

    De belangrijkste feature die je moet uitkijken voor in uw zoektocht naar de beste hypotheek voor u belangrijk is het renteniveau. Selecteer een hypotheek plan dat is een betaalbare rente zodat uw maandelijkse betalingen wont worden dat een groot deel van een probleem voor jou. Uw financieel vermogen is ook een vitale factor die je moet uitkijken voor in uw zoektocht naar een relevante hypotheek plan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.