Te hoge winsten op hypotheken

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) berekenen banken te hoge hypotheekrentes door aan klanten. Ze kunnen goedkoop geld aantrekken en brengen hun klanten vervolgens een te hoge hypotheekrente in rekening.

Morgen gaat VEH een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Deze is ondertekend door 125.000 huiseigenaren. Sinds 2011 is de basisrente sterk gezakt, maar deze daling is niet doorgegeven aan de klanten. De banken zouden een extra winst maken tot 1,3 procentpunt.

De grootbanken hebben wij gered van de ondergang en vervolgens moeten wij ook nog extra betalen zodat de banken de staatssteun kunnen terugbetalen. Alleen de Rabobank redt het op eigen kracht. Uiteraard doet de Rabobank mee met de concurrenten. Waarom zouden zij wat betreft de hoogte van de hypotheekrente ver onder de concurrentie gaan zitten? Ze zijn immers al marktleiders.

Lees ook:Hypotheken worden niet meer standaard bij de grootbanken afgesloten
Lees ook:Dikke hypotheekverliezen in aantocht
Lees ook:Handjeklap tussen hypotheekbanken?
Lees ook:ING hypotheken krijgen Postbank rentes
Lees ook:Banken houden hypotheekrente hoog

Eén reactie op “Te hoge winsten op hypotheken

  1. Amanda

    De hoge hypotheekrentes worden niet alleen veroorzaakt door een gebrek aan concurrentie, zoals de VEH zegt. Ook speelt een belangrijke rol dat de risico dat mensen hun hypotheek niet kunnen terugbetalen zijn gestegen. Banken hanteren hierdoor een hoge risico-opslag. Verder zijn banken minder bereid om hypotheken te verstrekken door de strengere regels voor kredietverstrekking. Op Geld.nl kun je meer lezen over waarom de hypotheek- en kredietrentes zo hoog blijven. http://blog.geld.nl/Hypotheekrente/tweede-kamer-moet-te-hoge-hypotheekrentes-aanpakken.aspx

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.