Makelaars-boefjes

Nee, ik kan niet zeggen dat ik verbaasd ben. De Telegraaf publiceert een artikel waarin staat dat makelaars misbruik maken van NHG. Dat zat er natuurlijk dik in.

Ik schreef al eens eerder over de term ‘restschuldscheidingen‘, en over financieel voordeel bij echtscheiding. Dus dat makelaars nu bedacht blijken te hebben dat ze hun klanten maar moeten adviseren om te gaan scheiden – om de restschuld te ontlopen… dat was gewoon te verwachten.

Dat vind ik al schandalig, en nog erger vind ik het verhaal dat makelaars hun klanten aanmoedigen een lager bod voor hun huis te accepteren. Je hebt toch een hypotheek met NHG, een restschuld komt toch niet voor jouw rekening, dus waarom niet?

Als dat dan niet door blijkt te gaan – omdat er aan het vergoeden van de restschuld toch wat eisen zitten… tja, dan heeft de makelaar toch gewoon lekker zijn courtage verdiend aan de verkoop. Terwijl het misschien best voor meer (en dus een lagere restschuld) had gekund.

Ja, er zitten heus de nodige boefjes tussen de makelaars. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze allemaal zulke boevenstreken uithalen…

Lees ook:Goede en goedkope makelaars vinden
Lees ook:Worden makelaars opeens vriendjes met Jaap?
Lees ook:Geen reclame meer?
Lees ook:Toch halvering overdrachtsbelasting
Lees ook:Gratis advies van een student?

0 reacties op “Makelaars-boefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.