Woonlastenverzekering de nieuwe woekerpolis?

Arbeidsongeschiktheid is een pittig inkomensrisico. Maar die verzekeringen...Op Z24 vraagt men zich af of de woonlastenverzekering de nieuwe woekerpolis is. Waarschijnlijk kan het nooit onder dezelfde noemer komen als de beleggingsverzekering, omdat er in een woonlastenverzekering geen kapitaal opgebouwd wordt. De schrikbarende kosten die erin verwerkt zitten zullen dan ook niet snel opvallen. Je betaalt een premie en als je nooit (werkloos of) arbeidsongeschikt raakt hoef je er geen aanspraak op te maken.

Moet je wel aanspraak maken op een woonlastenverzekering, dan kan het resultaat tegenvallen. Wachttijden, uitzonderingen in de dekking, beperkte uitkeringsduur, noem maar op. Maar goed, als de verzekering wel goed en lang uitkeert ben je waanzinnig geholpen natuurlijk. En daar deed je het voor.

Of kreeg je het dringende advies er één af te sluiten? De hypotheekadviseur had daar zelf ook wel behoorlijk belang bij: de provisies zijn vaak idioot hoog. En waarom? Dat is mij nog een raadsel eerlijk gezegd.

Aan de andere kant: het is ook weer een plicht van de adviseur om aandacht te besteden aan het risico van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Dus het onder de aandacht brengen van de woonlastenverzekering hoeft niet om provisie te draaien.

Ik wacht met spanning op een goede vergelijking van die polissen. En inzicht in de provisies. Dan wordt het misschien makkelijker om een goede polis af te sluiten die er wel voor je is als het nodig is. Waar de adviseur niet verleid wordt tot het afsluiten van een misschien wel onnodige verzekering.

Lees ook:WW-verzekering bij bestaande hypotheek
Lees ook:Woonlastenverzekering tegen koopsom verbieden?
Lees ook:Verplichte verzekering tegen waardedaling huis?
Lees ook:Verbod op woonlastenpolis?
Lees ook:Wegwijzer: adviseurs vergelijken

0 reacties op “Woonlastenverzekering de nieuwe woekerpolis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.