Doodgegooid met kredietcrisis-spreekuren

Het is natuurlijk niet gek dat makelaars en hypotheekkantoren hun best doen om mensen aan tafel te krijgen. Op die manier kun je immers misschien nog tot zaken komen in deze moeilijke markt. Die paar mensen die dan nog een woning kopen of iets met hun hypotheek doen, die komen dan misschien wel bij jou om de deal te sluiten. Echt creatief in het verzinnen van aanleidingen om mensen te trekken zijn de huizen- en hypothekenmannen (en vrouwen) alleen niet. Het is steeds weer het Kredietcrisis-spreekuur dat mensen naar binnen moet halen.

Een tijdje geleden begon volgens mij De Hypotheker met een kredietcrisis-spreekuur. Toen vond ik het wel aardig bedacht. Als het minder goed gaat en mensen zich zorgen maken kun je er natuurlijk voor wegduiken of juist als adviseur opstaan en zeggen: ik ga je uitleggen hoe het zit. Dat verkoop de achterliggende bedoeling is, dat is overduidelijk en ook geen probleem.

De Vereniging Eigen Huis ging voorlichtingsbijeenkomsten organiseren over de gevolgen van de kredietcrisis voor woningbezitters. Daar zal ongetwijfeld ook een afvaardiging van de Eigen Huis Hypotheekservice aanwezig zijn geweest om eventuele verkoopkansen niet te missen.

Tot zover was het nog wel redelijk origineel. Maar sindsdien word je doodgegooid met kredietcrisis-spreekuren. Ik kreeg natuurlijk een brief van HypotheekVisie – waar ik ooit gewerkt heb en waar mijn eigen hypotheek in de boeken staat voor zo’n spreekuur. Was er bijna op ingegaan, toch wel benieuwd wat mijn oud-werkgever te vertellen zou hebben. En nu adviseert de NVM haar makelaars ook nog eens dit soort spreekuren te gaan organiseren. Zouden de mensen die daar behoefte aan hebben inmiddels niet al één of meer gesprekken over de kredietcrisis gevoerd hebben? Zit jij te wachten op (nog meer) kredietcrisis-spreekuren?

Lees ook:Gevolgen kredietcrisis voor woningbezitters
Lees ook:Schuldigen kredietcrisis gevonden!
Lees ook:De kredietcrisis en je eigen huis
Lees ook:Hypotheekellende VS nog lang niet voorbij
Lees ook:Kredietcrisis-clausule in de koopakte?

2 reacties op “Doodgegooid met kredietcrisis-spreekuren

  1. Patrick

    Nee, ik zit niet te wachten op nog meer spreekuren. Ik ben bij de hypotheker langs geweest en het verbaasde mij dat ik de medewerker die mij moest uitleggen hoe de crisis in elkaar steekt regelmatig moest corrigeren omdat hij verkeerde informatie gaf.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Dat is nou precies waar ik al bang voor was met die spreekuren. Daar heeft dan natuurlijk niemand iets aan!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.