Wegwijzer: Keurmerk financiële dienstverlening

Keurmerk Financiële Dienstverlening stelt eisen aan advieskantoorVorige week wees ik je met de Wegwijzer in de richting van de Erkend Hypotheekadviseur. Dan heb je de wetenschap dat de adviseur aan behoorlijke kenniseisen voldoet. Strengere eisen in ieder geval dan alleen wat een adviseur volgens de wet (Wft – Wet op financieel toezicht) moet weten. Dat een adviseur erkend is zegt echter niets over de organisatie waarvoor hij of zij werkt.

Het Keurmerk Financiële Dienstverlening zegt dat wel. De organisatie heeft als slogan richting advieskantoren: "Als kwaliteit uw standaard is". Hier gaat het om het kantoor dat weer aan zwaardere eisen moet voldoen dan alleen wat de Wft verplicht stelt.

Natuurlijk heb je ook bij een Keurmerkkantoor geen harde zekerheid van het perfecte advies. Maar de kans erop is wel weer groter, omdat Keurmerkkantoren de advisering duidelijk serieus nemen. Anders namen ze simpelweg niet de moeite om zich aan te sluiten bij het Keurmerk. Dat brengt immers extra controles en waarschijnlijk ook wel kosten met zich mee. De Keurmerkorganisatie moet immers haar slogan naar consumenten hardmaken: "De zekerheid van kwaliteit".

Lees ook:Wegwijzer: adviseurs vergelijken
Lees ook:Goed hypotheekgesprek gehad?
Lees ook:Independer hypotheekprijs naar AH Finance
Lees ook:Wegwijzer: zoek een erkend hypotheekadviseur
Lees ook:Taxatiefraude onder tafel gehouden door banken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.