Ouderen niet welkom bij hypotheekadviseur?

Uit een onderzoek komt naar voren dat mensen van boven de 55 jaar slecht behandeld worden door hypotheekadviseurs. Sowieso waren er veel klachten over het niet nakomen van afspraken, gewoon niet op komen dagen (idioot!). Maar de senioren hadden specifiek het idee dat hun leeftijd maakte dat adviseurs hen niet interessant vinden.

Daar zou weleens iets in kunnen zitten. Aan senioren is vaak niet veel meer te slijten dan een aflossingsvrije hypotheek. De voor adviseurs zo profijtelijke levenpolissen en woonlastenverzekeringen zijn niet meer relevant. Dus inderdaad, bij adviseurs die hun portemonnee als eerste belang zien zullen de ouderen weinig aandacht krijgen. De vraag is of ze daar nou veel aan missen want hoe goed en doordacht zou het advies geweest zijn als ze wel waren gekomen? Ouderen ondervinden vaak ook problemen bij het afsluiten van een autoverzekering. Verzekeraars en banken moeten niet alleen in hun eigen belang denken en meer oog hebben voor de klant.

Lees ook:Wat brengt een hypotheekadviseur in rekening?
Lees ook:Shop til you drop
Lees ook:Goed tegengeluid
Lees ook:Wereldhypotheek weer in the picture
Lees ook:Consumentenbond wil actie minister

Eén reactie op “Ouderen niet welkom bij hypotheekadviseur?

  1. LL

    Dit klopt inderdaad wel.
    Mijn ouders (65 en 77) zijn bezig met hypotheek voor nieuwe huis en waren eigenlijk alleen welkom bij hun ‘eigen’ bank waar ze al jaren bankieren ….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.