Maximale hypotheek voor tweeverdieners omhoog

Hypotheken.blog.nlSinds 1 januari 2017 kunnen tweeverdieners al meer lenen. Het tweede inkomen (laagste inkomen) telt nu voor 60% mee. Dat was 50%. Vanaf volgend jaar moeten tweeverdieners volgens Minister Dijsselbloem het tweede inkomen voor 70% mee kunnen tellen. Dit kan een groot verschil maken in het bedrag dat tweeverdieners maximaal kunnen lenen. Het kan een verschil betekenen tussen €10.000 en €20.000.

Met de stijgende huizenprijzen is dit een welkome verruiming. Op dit moment zijn de huizenprijzen namelijk booming. Huizen worden in 28% van de gevallen voor de vraagprijs of meer verkocht. In de grote steden is het nog veel gekker. In Amsterdam worden 80% van de huizen verkocht voor de vraagprijs of hoger. Niet alleen in de Randstad is de huizenmarkt overspannen. In Groningen (de stad) ligt het percentage namelijk ook op maar liefst 65%.

Per 2018 niet alleen maar goed nieuws

Vanaf volgend jaar moet je bij het kopen van een huis de bijkomende kosten volledig met spaargeld financieren. Dit jaar kun je nog een klein deel meefinancieren. Nog slechter nieuws is dat de fiscaal gunstige restschuldfinanciering komt te vervallen. Bij het verkopen van je huis met een restschuld kun je nu nog de rente over deze schuld aftrekken gedurende een periode van 15 jaar. Hiervan kun je alleen nog profiteren als je huis verkocht en overgedragen is vóór 2018.

Lees ook:Gaat maximale hypotheek voor tweeverdieners nu echt omhoog?
Lees ook:PVV gaat zich ermee bemoeien
Lees ook:Let op: 1 juli 2014 gaat NHG naar maximaal €265.000
Lees ook:Weer meer hypotheken afgesloten in maart
Lees ook:Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.