Hypotheekrentes stijgen, maar ontploffen niet

Hypotheken.blog.nlWe waren er aan gewend. Al jaren achter elkaar zakken de hypotheekrentes, maar daar moet natuurlijk een keer een einde aan komen. Volgens de Nederlandsche Bank zijn de hypotheekrentes sinds oktober 2016 maar licht toegenomen tot juni 2017.

In oktober vorig jaar bedroeg de gemiddelde hypotheekrente voor nieuw afgesloten hypotheken 2,4%.  In juni van dit jaar bedroeg de gemiddelde hypotheekrente 2,41%. Sindsdien stijgen de hypotheekrentes massaal, maar het gaat maar om beperkte verhogingen. Na de verhogingen van een paar tiende procent, blijft de hypotheekrente nog steeds zeer laag. De dalende trend is doorbroken, maar de renteverhogingen zijn maar gering.

Geen reden tot paniek

Als de hypotheekrentes blijven stijgen, zal het waarschijnlijk geleidelijk gaan. Hypotheekbanken gaan niet in één keer sterke verhogingen doorvoeren. Het kopen van een huis nog een paar jaren uitstellen kan wel zorgen voor veel hogere hypotheekrentes in vergelijking met wat nu gebruikelijk is.

Snel handelen is niet noodzakelijk, maar het kopen van een huis jaren lang uitstellen is waarschijnlijk ook niet slim.

Lees ook:Hypotheekrente daalt sneller dan spaarrente
Lees ook:Wat gaat de hypotheekrente in juli doen?
Lees ook:Wat gaat de hypotheekrente doen?
Lees ook:Wat is er aan de hand met de hypotheekrentes?
Lees ook:Banken houden hypotheekrentes hoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.