Categorie: "Rentebericht"

De hypotheekrente blijft maar dalen

Three rolls of 50 euro billsUit data van Moneyview blijkt dat de hypotheekrente voor een rentevaste periode van tien jaar in één jaar tijd sterk gezakt is. Wie vorige week een hypotheek van €250.000 afsloot was gemiddeld €120 per maand goedkoper uit in vergelijking met één jaar geleden.

Vorig jaar moest je voor een rentevaste periode van tien jaar nog gemiddeld 4,07% betalen. De gemiddelde hypotheekrente ligt nu op 3,08%. De hypotheekrente voor een periode van vijf jaren bedroeg vorige week 2,55%, één jaar eerder betaalde je nog 3,29%.

Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten

Geld-Euroscheine hängen an Wäscheklammern vor weißem HintergrundNederlanders kiezen massaal voor een langere rentevast periode van 11 tot 20 jaren. Van de huidige lage rente kan nu op lange termijn geprofiteerd worden.

In vergelijking met het jaar 2012 kiezen twee keer zoveel huiseigenaren voor een lange rentevast periode. In 2012 koos nog 1 op de 6 huiseigenaren voor een rentevast periode van 11 tot 20 jaar vast. In 2014 is dit aantal gestegen naar 1 op de 3. Je kunt je hypotheekrente nu al vastzetten voor een periode van 20 jaar tegen 4,1%. De rente vastzetten voor een periode van 10 jaar of 5 jaar is juist minder populair geworden.

Hypotheekrente Rabobank zó laag?

De Rabobank staat erom bekend dat ze haar hypotheekrente tarieven niet publiceert. Heel lastig voor vergelijkers en hypotheekadviseurs. Want hoe weet je dan waar echt de laagste hypotheekrente aangeboden wordt? Gelukkig is het per 1 januari 2013 voor alle banken verplicht om de hypotheekrente openbaar te maken. Oók voor Rabo.