Snel terugkrabbelen

Grappig. Vorige week schreef ik over de liquiditeitspremie van Fortis Bank, waarmee ze de variabele hypotheekrente zomaar even met 1,5% wilden verhogen. Daar werden de klanten natuurlijk niet blij van. Nu lees ik in de Telegraaf dat dit snel is teruggedraaid: “Fortis Nederland komt er nu op terug. In een brief van 20 januari schrijft men aan Hammerstein: „Overigens merken wij op dat wij hebben moeten constateren dat het mogelijk is dat uw cliënt een tweetal automatisch opgemaakte brieven heeft ontvangen over tarieven die mogelijk van toepassing zouden zijn. Deze brieven berusten op een misverstand en moeten als niet geschreven beschouwd worden (…)”. Fortis wijt de zaak aan een misverstand over rentevastperioden.” Betekent dit nu dat die liquiditeitspremie helemaal van de baan is, voor alle klanten? Zou wel zo moeten zijn natuurlijk, ze komen er ongetwijfeld niet mee weg om dit alleen zo te spelen voor de klanten van advocaat Hammerstein.

Ze moeten er überhaupt niet mee wegkomen. Alsof ze gewoon even proberen of het lukt, een mededeling sturen dat er zomaar even een opslag van 1,5% op de hypotheekrente gegooid wordt. Had Fortis Bank dan echt verwacht dat de klanten daarmee klakkeloos akkoord zouden gaan? Nee toch zeker?? Hammerstein trekt de klacht die is ingediend bij het Kifid niet in, staat ook in het artikel. Dus toch gekozen voor een klacht bij het Kifid, niet de gang naar de rechter. Ben benieuwd wat vriend Wabeke hiervan zegt.

Lees ook:Fortis Bank maakt klanten boos
Lees ook:Obvion: het is de liquiditeitspremie
Lees ook:Nog een goochelaar
Lees ook:Obvion moet tegemoetkomen voor variabele rente
Lees ook:Te hoge winsten op hypotheken

Eén reactie op “Snel terugkrabbelen

  1. Peter Verhaar

    Ja, banken kunnen er wat van.
    Gisteren maakte RABO bekend dat zij de rente op de levensloop even met 0,6% verlaagde; als klant heb je niet al te veel keuze
    gelukkig kan ik naar SNS Reaal, maar het eenzijdige en nogal forse karakter van de verlaging maakt je niet erg tevreden

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.