Gaat ING opslag variabele rente verhogen?

In een reactie op een artikel van mijn hand op Hypotheek-Weetjes.nl schrijft een bezoeker dat de opslag op de variabele hypotheekrente bij ING per 1 oktober met 1,4% omhoog gaat. Dat is interessant… ik heb steeds maar gedacht (eerlijk is eerlijk: niet nagezocht) dat ze bij ING in hun hypotheekvoorwaarden de mogelijkheid niet hadden opgenomen om de opslag te verhogen, en daardoor nu zo waanzinnig laag in de variabele rente zitten. Kennelijk mag het dus wel en gaan ze het ook doen. Vraag ik me wel af waarom nu pas: de andere banken hebben het al tijden geleden gedaan. Het is ook weer niet zo dat ze er veel nieuwe hypotheken mee wilden trekken, want ze hebben wel een maximum gesteld: je mag tegenwoordig niet meer dan 50% van de hypotheeksom met variabele rente lenen. Weet iemand meer van dat opslagverhaal van ING?

Lees ook:Variabele hypotheekrente naar nul?
Lees ook:Tot Radar geschopt
Lees ook:Nog een goochelaar
Lees ook:Obvion moet tegemoetkomen voor variabele rente
Lees ook:Obvion – wat doe je nou?

6 reacties op “Gaat ING opslag variabele rente verhogen?

  1. Hypotheek

    Ik las onderstaand bericht op Spitsnieuws:

    ING: hypotheekrente omhoog

    Ook de ING gaat nu, als laatste bank, zijn variabele hypotheekrente verhogen. Uitgaande van de rentestanden deze maand, betekent dat een verhoging van 1,6 naar 3 procent rente.

    Die zou alleen gelden voor hypotheken die na 2 juni zijn afgesloten. De afgelopen maanden kwamen veel mensen op het lage variabele tarief af, waardoor de kosten hoger werden dan de opbrengsten.

    Andere banken dan ING hadden hun rentes al veel eerder verhoogd, aldus het AD.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Helga

    Volgens mij is de verhoging van de toeslag alleen maar van toepassing op nieuwe hypotheken met een variabele rente en niet op bestaande.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Adri

    De ING denkt nog altijd met u mee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.