Obvion – wat doe je nou?

Obvion gebruikt kleine lettertjes om variabele hypotheekrente fors te verhogenVia de reacties onder een eerder artikel over Obvion werd ik gewezen op een artikel van de Vereniging Eigen Huis – waarvoor dank! Wat blijkt: Obvion heeft de kleine lettertjes in haar voorwaarden gebruikt om de variabele hypotheekrente waanzinnig te verhogen. Ze werken met een vaste opslag op het Euribor-tarief, de meest betrouwbare manier van vaststellen van variabele rentes.

Zou je denken. Tenzij er in de voorwaarden ergens staat dat die opslag zomaar door Obvion verhoogd mag worden. Dat schijnt erin te staan en dat doen ze nu: 0,7% is de niet misselijke verhoging van de opslag op het Euribor-tarief.

Dat vind ik geen grappen. Het scheelt de mensen met een hypotheek van Obvion – de die-hards die nog steeds een variabele rente hebben – een behoorlijke hoeveelheid geld per maand en dit is niet waarom ze voor een Obvion-hypotheek gekozen hadden.

Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken gecharmeerd te zijn van Obvion. Met name door goede voorwaarden, in combinatie met sterke tarieven. Hmmmm – op dit moment ben ik een stuk minder gecharmeerd.

Lees ook:Variabele hypotheekrente Postbank fors omlaag
Lees ook:Variabele hypotheekrente naar nul?
Lees ook:Obvion moet tegemoetkomen voor variabele rente
Lees ook:Fortis Bank maakt klanten boos
Lees ook:Obvion: het is de liquiditeitspremie

4 reacties op “Obvion – wat doe je nou?

  1. H

    Obvion gaat veel klanten mis lopen
    met zo’n streek ongelofelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Van der Ven

    Ook ik ben 1 van de Obvion gedupeerden. Heb een Obvion variable hypotheek vanaf november 2004, net na de voorwaardenwijziging dus. Heb een klacht over de gang van zaken bij Obvion ingediend: geen reactie. Kreeg wel vandaag een brief dat ik gratis (sic: switchen is altijd gratis bij variable rente) kan switchen naar een looptijd met vaste rente. Ondertussen zijn vandaag de langlopende rentes ook weer stevig verhoogd, en geldt het anbod maar twee weken. in deze periode kan Obvion ook nog eens de rentes ongewijzigd laten. Ik ben echt zeer teleurgesteld in Obvion, en ook in dit aanbod. Gelukkig heb ik in het verleden ook nog een leningdeel vastgezet tegen 4,3%….

      /   Beantwoorden  / 
  3. hans hermans

    de voorwaarden zijn inderdaad aangepast maar in de offerte opgemaakt in 2006 staat(of stond eigenlijk)gewoon ‘een vaste opslag’.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.