Goed opletten met offerte

Op VBnet kwam ik een belangrijk aandachtspunt tegen, voor degenen die op het punt staan een hypotheek met NHG af te sluiten. Er verandert nogal wat in de woonquotes van NHG, waardoor de maximale hypotheek voor veel mensen per 1 januari 2011 veel lager uitpakt. Dat kan een reden zijn om nu ‘even snel’ en woning te kopen en een hypotheek te regelen.

Op zich mag het best: een hypotheek waar je nu een offerte voor aanvraagt, pas in 2011 laten passeren. Het is dan ook niet zo, dat de normen van 2011 opeens van toepassing worden verklaard en je het risico loopt dat je dan alsnog de woning niet kan kopen. Maar… dit geldt alleen, zolang de offerte geldig is en niet gewijzigd hoeft te worden!

Voor NHG geldt de regel: de voorwaarden die gehanteerd worden, zijn de voorwaarden die golden op het moment van offreren. Dus als er nu een offerte wordt uitgebracht conform de normen van 2010, kan die gewoon in 2011 passeren. Maar pas op! Als er na 1 januari 2011 iets aan de offerte gewijzigd moet worden, of de geldigheid verloopt en er moet een nieuwe komen, dan is de nieuwe offertedatum leidend. En daarmee de voorwaarden die in 2011 gelden.

Als je in zo’n grenssituatie zit, die wel kan in 2010 maar niet meer in 2011, is het heel belangrijk om dit goed in de gaten te houden en er steeds bewust van te zijn. Om problemen op het laatste moment te voorkomen.

Lees ook:Een ware run op hypotheken
Lees ook:Hypothekentaal: bereidstellingsprovisie
Lees ook:Goedkoper wonen geen uitzondering meer
Lees ook:Hoe goed is uw hypotheekadviseur?
Lees ook:Florius-offerte langer geldig

Eén reactie op “Goed opletten met offerte

  1. Rob Kriek

    Bij elke vorm van advisering, of het nu gaat om een hypotheek, samenlevingcontract of het kopen van een huis, je moet je ten alle tijden goed laten voorlichten. De vraag die dan telkens weer naar boven komt is hoe en bij/met/via wie. andersgezecht je vraagt je steeds af, wie is de beste dienstverlener voor mij.

    Om op die vraag een antwoiord te geven is er een website en die heet http://www.kiesjedienstverlener.nl. het is een website waar je als consument op basis van je eigen criteria kunt bepalen welke dienstverlener bij je past. je kunt kiezen bv op prijs, kwaliteit lokatie, maar ook op de soort dienstverlening. zoek je bv een notaris, makelaar financieel adviseur of misschien een hypotheekadviseur.

    Als een dienstverlener zich op die manier durft te profileren, dan durft hij ook alle randvoorwaarden te scheppen en te tonen van een hypotheekoferte.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.