Wegwijzer: Vereniging Eigen Huis

Als het gaat om informatie over de eigen woning en alles wat daarmee samenhangt, dan kun je goed terecht bij de Vereniging Eigen Huis. Bij die club is natuurlijk een berg expertise aanwezig en er wordt bovendien veel onderzocht. Daar kunnen we met z'n allen alleen maar baat bij hebben. Als het gaat om hypotheken ben ik minder enthousiast over de Eigen Huis Hypotheekservice.

Ik heb heel even bij de Eigen Huis Hypotheekservice gewerkt als adviseur. Maar daar moet ik bij zeggen: dat is alweer twee jaar geleden en toen zat de organisatie behoorlijk anders in elkaar dan nu. Dus misschien zijn mijn bezwaren helemaal niet meer relevant. Destijds wilde ik graag voor de Eigen Huis Hypotheekservice werken omdat ik het systeem van retourprovisie zo interessant vond. Dat leek me zuiver en daarom heel goed voor de klant. Ik kom er nog wel een keer op terug, maar in ieder geval: door de systematiek kon ik als adviseur eigenlijk maar heel weinig aandacht aan een klant besteden. Dat vind ik niet de bedoeling voor een goed hypotheekadvies en al helemaal niet als dat onder de vlag van Eigen Huis gegeven wordt. Ik vond het meer een hypothekensluitfabriek dan een hypotheekservice.

Terug naar de Vereniging Eigen Huis. Veel informatie is er te krijgen voor wie een woning koopt of in bezit heeft. Ze bieden een heel scala aan services voor de woningbezitter/koper, zoals de Aankoopmakelaar, Taxatieservice, Notarisservice, bouwkundige keuringen. En met het Magazine word je op de hoogte gehouden van allerlei nieuwe ontwikkelingen en tips op het gebied van de eigen woning. Wat mij betreft de moeite waard.

Lees ook:De kredietcrisis en je eigen huis
Lees ook:Doodgegooid met kredietcrisis-spreekuren
Lees ook:Zijn het net drugsdealers?
Lees ook:Informatie over hypotheken: eenvoudiger please!
Lees ook:Gaat overdrachtsbelasting eraan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.