Gaat overdrachtsbelasting eraan?

Leuk altijd, als er plannen lekken. Zoals nu: het was helemaal de bedoeling niet dat het al in het nieuws zou komen, maar er is informatie gelekt over de wens van minister Donner om de overdrachtsbelasting aan te pakken. Met een afschaffing van de overdrachtsbelasting zou de woningmarkt misschien weer wat op gang geholpen kunnen worden, is zijn idee.

Probleem: de andere ministers zien dit helemaal niet zitten. Het is dan ook een inkomstenpost van 3,5 miljard euro per jaar… tja, zie dat maar weer eens terug te verdienen in deze tijden waarin aan alle kanten al geschraapt is of wordt. Kun je denken: nou, als er nou ook wat aan de hypotheekrenteaftrek gebeurt… dan kan dat wat uitruilen. Eigenlijk zo ongeveer wat Piet Moerland van Rabobank vorige week riep. Maar kunnen de regeringspartijen dat maken? Die hebben bij het vormen van de coalitie bij hoog en laag geroepen dat er niets zou gebeuren aan de hypotheekrenteaftrek. Blijft een domme zet die nu een hoop mogelijkheden wegstreept.

Vereniging Eigen Huis is er als de kippen bij om te roepen dat er nu dan toch echt iets moet gaan gebeuren. Als er geruchten zijn over eventuele afschaffing van de overdrachtsbelasting gaat helemaal niemand meer een huis kopen. Want tja, dan kun je toch zomaar 6% voordeel mislopen. Ik ben benieuwd of die duidelijkheid over de woonvisie van het kabinet er binnen afzienbare tijd komt.

Lees ook:Overdrachtsbelasting niet omlaag
Lees ook:Verdwijnt overdrachtsbelasting?
Lees ook:Notarissen aan het melken
Lees ook:Overdrachtsbelasting halveren!
Lees ook:Huizenverkoop schiet omhoog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.