Hypotheeknamen: Krediethypotheek

Gekke naam eigenlijk. Een hypotheek is toch sowieso een krediet? Dus waarom dan Krediethypotheek? Het verschil met andere hypotheekvormen zit in de flexibiliteit. In feite is een krediethypotheek een flexibel (doorlopend) krediet met als onderpand de woning. Door dat onderpand is de rente veel lager dan op een gewoon doorlopend krediet.

Handig aan een krediethypotheek is dat je er flexibel van kunt opnemen en aflossen (natuurlijk binnen de gestelde limiet). Wanneer je maar wilt dus en dat kan in sommige situaties heel prettig zijn. Een nadeel is ten eerste de variabele rente en ten tweede dat je misschien te snel geneigd zult zijn de limiet ook werkelijk te gebruiken. Voor bijvoorbeeld onnodige luxe. Terwijl het wel gewoon lenen blijft, al is het tegen een lagere rente. En die rente is niet fiscaal aftrekbaar als je de gelden niet voor je woning hebt gebruikt.

Eigenlijk is de krediethypotheek dus een hypotheekvorm. Maar bijvoorbeeld bij Fortis Bank en Postbank hebben ze het product ook maar zo genoemd. Wel zo duidelijk. Andere banken geven hetzelfde product andere namen. Neem het Hypotheekkrediet (Rabobank) en de Doorloophypotheek (Direktbank). Ook wel namen die de lading dekken.

Deze hypotheekvorm kun je overigens niet bij alle hypotheekverstrekkers krijgen. Doordat er een flexibel kredietsysteem voor nodig is voeren alleen instellingen die zo´n systeem al hebben dit product. Banken dus, en een enkele verzekeraar.

Lees ook:Florius verbetert Krediethypotheek
Lees ook:Hoe werkt het WOZ krediet?
Lees ook:Leningen meefinancieren in hypotheek
Lees ook:Even geen rente betalen voor je hypotheek?
Lees ook:Extra investeren in je huis met de juiste lening

0 reacties op “Hypotheeknamen: Krediethypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.