Even geen rente betalen voor je hypotheek?

even geen hypotheekrente betalenRentevakantie noemen we dat. Sommige hypotheekproducten bieden die mogelijkheid, dat je tijdelijk geen rente hoeft te betalen. Natuurlijk is het niet zo dat je die rente echt niet betaalt: de bedragen worden dan bijgeschreven bij je hypotheekschuld. Waardoor je vervolgens rente over die rente moet gaan betalen – en omdat de uitgave niet aan de woning is gedaan is de extra te betalen rente niet fiscaal aftrekbaar.

ZwitserLeven introduceert (in samenwerking met MNF Bank) deze week een nieuw hypotheekproduct waarbij een rentevakantie onderdeel is van de mogelijkheden. Dat is vormgegeven door het opnemen van een Krediethypotheek. Met zo'n krediethypotheek kun je flexibel omgaan, dus kan de bestedingsruimte ook gebruikt worden voor rentebetalingen.

Maar die nieuwe Bestedingsvrijheid Hypotheek heeft nog wel meer nieuwigheidjes. Zo betaal je standaard € 25 aan administratiekosten per maand. In ruil daarvoor krijg je dan wel een lagere rente, waardoor het bij de hogere hypotheekbedragen heel interessant kan zijn. Die administratiekosten worden fiscaal hetzelfde behandeld als de hypotheekrente: aftrekbaar als het om een eigenwoninglening gaat.

Klink interessant en in ieder geval vernieuwend!

Lees ook:Hypotheeknamen: Transparant Hypotheek
Lees ook:Hypotheeknamen: Krediethypotheek
Lees ook:Hypotheekrente vooruit betalen
Lees ook:MoneYou stopt met koopsubsidie
Lees ook:Florius verbetert Krediethypotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.