Florius verbetert Krediethypotheek

Misschien denk je: wat valt er nou te verbeteren aan een krediethypotheek? Je weet wel, een hypotheek volgens het systeem van een doorlopend krediet: flexibel opnemen en aflossen zoals het jou uitkomt. Toch heeft Florius in haar Krediethypotheek een verbetering doorgevoerd. Eentje die eigenlijk heel logisch is. Vanaf nu wordt het rentepercentage voor de hypotheek bepaald aan de hand van het totale openstaande bedrag. Tot op heden was de limiet leidend bij het vaststellen van de hypotheekrente.

Dat maakt natuurlijk wel verschil. Als je een limiet neerzet van € 100.000 in verband met verbouwingsplannen die je pas in de verre toekomst wilt gaan uitvoeren, maar er nu bijvoorbeeld maar € 25.000 van gebruikt – kan je dat net een renteklasse schelen. Waardoor je over je hele hypotheek een tiende rente teveel betaalt. Onnodig; het risico van de bank is immers afhankelijk van de werkelijke verstrekking, niet van de gestelde limiet.

Wat ik er wel weer meteen bij denk is dat het een argument is voor tussenpersonen om de klant een zo hoog mogelijke limiet te laten afsluiten. Dat heeft ongetwijfeld positieve gevolgen voor de afsluitprovisie. Het is goed dat deze verbetering is doorgevoerd – als klant moet je nu alleen niet een veel hogere limiet gaan vastleggen dan je nodig denkt te hebben.

Lees ook:Hypotheeknamen: Krediethypotheek
Lees ook:Zorgplicht of risicobeperking?
Lees ook:Florius verlaagt alleen voor NHG
Lees ook:Even geen rente betalen voor je hypotheek?
Lees ook:Beter, maar nu de klant nog centraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.