Welke spaarhypotheek is het beste?

Bij de mensen die op dit moment een hypotheek afsluiten, is de spaarhypotheek erg populair. Dat is niet vreemd: de spaarhypotheek staat voor veiligheid en zekerheid – en dat is waar velen in deze tijd naar op zoek zijn. De spaarhypotheek is dan ook een favoriet onderwerp van onderzoek. De winnaars van die onderzoeken pronken hier graag mee – denk maar aan de reclames van de Hypotheker.

Die Hypotheker-reclames gaan volgens mij over de onderzoeken van de Consumentenbond, die de SpaarBeter hypotheek al tijden als beste beoordeelt. Dat komt vooral door de rente, want op voorwaarden doet de SpaarBeter hypotheek niet mee in de top. Dan staan de (bank)spaarhypotheek van WestlandUtrecht en de spaarhypotheek van Hypotrust opeens bovenaan.

Nu heeft MoneyView ook weer eens een onderzoek naar spaarhypotheken gedaan. Op prijs (maandlast, dus bepaalda door hypotheekrente, spaarvergoeding en overlijdensrisicopremie) doet daar inderdaad weer die SpaarBeter hypotheek van De Hypotheker het erg goed, maar ook de spaarhypotheken van DeltaLloyd, Hypodomus, de Hypotheekshop, Nationale Nederlanden en de Rabobank krijgen van MoneyView 5 sterren op prijs.

Dat ligt ook daar anders, als het om voorwaarden gaat. Want de beste hypotheek moet je niet alleen op de prijs selecteren.  De enige die in beide lijstjes voorkomt is de OpbouwHypotheek van de Rabobank. Ook komt er een hypotheek van De Hypotheker terug, maar dan een ander product dan bij de prijs. Verder zien we bij de voorwaarden opeens ABN AMRO, ING, Obvion,. Acadium Bastion, Florius en AEGON naar voren komen.

De beste keuze is natuurlijk – zoals altijd – afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Misschien zijn de goedkoopste spaarhypotheken voor u prima, omdat de voorwaarden daarvan goed genoeg zijn. Maar misschien snijdt u zichzelf wel enorm in de vingers als u nu voor goedkoop in plaats van goede voorwaarden kiest.

Lees ook:Hypotheekproduct van het jaar…. Jazeker…
Lees ook:Top 20 hypotheken
Lees ook:Consumentenbond: Spaarhypotheek De Hypotheker nr 1
Lees ook:Spaarhypotheek weer populair
Lees ook:Nieuwe SpaarBeter hypotheek goede keuze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.