Spaarhypotheek weer populair

Krijg je al hoofdpijn van het nadenken over hypotheekvormen?In het kader van het bericht van gisteren over de nieuwe SpaarBeter hypotheek van De Hypotheker nog even aandacht voor een nieuwsbericht van vorige week: Huiseigenaar vlucht in spaarhypotheek. Ook dit bericht was overigens gebaseerd op onderzoek van De Hypotheker. Jazeker – die hebben duidelijk goede contacten met de pers. Hypotheek.index reageerde erop met de mededeling dat de hybride hypotheek nog steeds het populairst is.

Misschien ligt het aan mij, maar ik ben van de spaarhypotheek geen fan en ook niet van de hybride hypotheek. Ik snap wel dat de hypotheekverstrekkers ze graag aanbieden: je bent met deze vormen behoorlijk gebonden aan de bank. Overstappen naar een ander brengt doorgaans veel kosten met zich mee.

Mijn insteek in hypotheken is niet ingewikkeld: kies voor flexibiliteit! Hoeveel mensen wonen langer dan 10 jaar in dezelfde woning? De meesten tegenwoordig niet meer. Hoeveel relaties worden er wel niet verbroken? Wordt het huis vaak verkocht, hypotheek beëindigd. Nieuwe relaties, nieuwe woningen… je weet niet wat er in je leven gaat gebeuren. Daarom ben ik voor hypotheken waarmee je zo flexibel mogelijk bent. En niet alleen in de polis (want dat is juist een argument van de hybride hypotheek) maar ook in de keuze van geldverstrekker. En dan kun je toch het beste een losse polis hebben die je zonder problemen weer kunt gebruiken in een nieuwe hypotheekconstructie bij een andere bank.

Moet het dan een beleggingspolis zijn? Zou kunnen maar veel mensen kiezen daar niet voor. Helemaal nu niet, zolang de woekerpolisaffaire geen duidelijk eind heeft. Waarom geen ouderwetse traditionele levensverzekering met winstdeling? Niet al die toeters en bellen van de universal life verzekeringen, maar die toeters en bellen gebruikt toch bijna niemand. Deels gegarandeerd rendement, deels winstdelend. En wat je aan winstdeling hebt geboekt raak je niet meer kwijt door een plotselinge beurskrach. Wat mij betreft de ideale combinatie van flexibiliteit en voldoende zekerheid.

Lees ook:Spaarhypotheek? Of andere aflospolis? Even opletten!
Lees ook:Opzeggen spaarhypotheek dure grap
Lees ook:Reaal komt met nieuwe Combi BudgetPlus hypotheken
Lees ook:Hypotheeknamen: OpMaat Hypotheek
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: Postbank

Eén reactie op “Spaarhypotheek weer populair

  1. Spaarhypotheek

    Ik begrijp wel dat spaarhypotheken in populariteit toenemen. Dit komt volgens mij met name doordat spaarhypotheek veel zekerheid met zich meenemen. Daarnaast heb je ook een maximale hypotheekrenteaftrek bij een spaarhypotheek. Meer informatie over spaarhypotheken staat op http://www.spaarhypotheek-weetjes.info

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.