Hypotheekverstrekkers: Postbank

Hypotheek afsluiten bij Postbank? Wacht even!Het enige dat je hoeft te doen als je een huis koopt is een Postbank hypotheek afsluiten, als je de commercials mag geloven. Ik ben het daar zeker niet mee eens. Postbank hypotheken zijn nooit mijn favoriet geweest, ik zal proberen uit te leggen waarom.

Allereerst is Postbank één van die banken die duidelijk een verschil kent tussen de rente voor nieuwe klanten en hetgeen ze bestaande relaties bij verlenging aanbieden. Dat vind ik gewoon heel vervelend.

Daarbij hebben ze met hun Voordeel-hypotheek hele leuke rentes maar wel erg magere voorwaarden. Daarin is de beruchte boete bij verkoop opgenomen: als je de woning verkoopt kun je – afhankelijk van de rentestand op dat moment – geconfronteerd worden met een boete wegens vervroegde aflossing. Dat is in mijn ogen een hele nare hypotheekvoorwaarde. Mensen gaan er zonder nadenken mee accoord maar zitten later misschien met de gebakken peren.

Die boeteberekening doen zij overigens ook op een andere manier dan andere banken. Ik heb hem niet kunnen doorgronden – en natuurlijk konden ze het me bij de Postbank ook niet uitleggen - maar het is in het nadeel van de klant in ieder geval.

Communicatie met de Postbank gaat ook niet altijd even lekker. Als hypotheekadviseur heb ik er ik weet niet hoe vaak heel lang in de wacht gestaan, om vervolgens iemand aan de telefoon te krijgen die duidelijk weinig kaas heeft gegeten van hypotheken. Niet handig!

Bovendien heb ik ook eens meegemaakt dat Postbank een klant ging bellen voor wie ik (als tussenpersoon) een vraag had gesteld. Wiens huidige hypotheek ook via de tussenpersoon was afgesloten. Buitengewoon slordig en irritant als de Postbank-adviseur dan vervolgens zelf de klant gaat bellen. 

Alles bij elkaar: ik ben geen fan van Postbank-hypotheken, dat moge duidelijk zijn. Wat dat betreft maar goed dat de Postbank gaat verdwijnen.

Lees ook:Laagste prijsgarantie in hypotheken?
Lees ook:Variabele hypotheekrente Postbank fors omlaag
Lees ook:AFM beboet Postbank
Lees ook:Postbank vaker in de fout dan DSB?
Lees ook:Nieuw hypotheekproduct MoneYou – lekker duidelijk?

2 reacties op “Hypotheekverstrekkers: Postbank

  1. susanne van der Heijden

    Helemaal mee eens. Heb ook ervaring met de Postbank die niet altijd positief te noemen is.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hypotheekvormen

    Tja een beetje shoppen tussen een postbank adviseur en een “on afhankelijke” adviseur kan ook al schelen. Zo merk ik dat onafhankelijke adviseur extra korting kan geven (rente punten).

    Mijn advies altijd meerdere offertes vergelijken.

    Succes,
    Wim

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.