AFM beboet Postbank

Met het AFM Alert krijg ik regelmatig mailtjes over maatregelen die de AFM treft tegen financieel dienstverleners. Vaak gaat het om boetes of andere maatregelen tegen tussenpersonen die ‘niet aan de informatieverplichtingen hebben voldaan’. Dat betekent in normale bewoordingen dat het adviseurs zijn die niet de benodigde vergunningen hebben, wel actief blijken te zijn in de markt en daarop aangesproken worden door de AFM. Maar zonet las ik een afwijkende: de AFM geeft een boete aan Postbank NV!

Een boete die voor een concern als ING niet zo spannend is, € 30.000, maar het geeft wel een signaal. De reden voor de boete is “het onvoldoende inwinnen van informatie bij het oversluiten van hypothecaire leningen en het aangaan van overlijdensrisicoverzekeringen”. Het advies was dus bij de betreffende hypotheken niet goed: dat kan niet als je onvoldoende informatie inwint. Zo’n beboeting ben ik nog niet eerder tegengekomen in de AFM Alerts. Goede zaak.

Lees ook:Rabobank moet dokken
Lees ook:Hypotheekverstrekkers: Postbank
Lees ook:Twee weken bedenktijd voor hypotheek
Lees ook:Hypotheek aflossen
Lees ook:Alarm tegen huizenzwendel

Eén reactie op “AFM beboet Postbank

  1. Mr. Kazu

    Met het AFM alert zien wij ook regelmatig de maatregelen van de AFM. Op zich een goede zaak.

    Wel hebben wij het vermoeden dat m.b.t de WTA (Wet toezicht accountantsorganisaties) vooral de kleinere kantoren de dupe zijn van de extra procedures.

    Om hier iets aan te doen horen wij graag uw mening. Is de WTA werkbaar voor u? stem op
    wwww.vereenvoudigdewta.nl

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.