DSB unlimited

Tekening: Pluis Producties

In DePers stond vorige week een uitgebreid verhaal over de praktijken van DSB Bank bij het aansmeren (want ik kan het echt niet anders noemen) van hypotheken. Dat was op zich niets verrassends, zoals velen schreef ik al vaker over de nare verkoopmethodes van de bank van Dirk Scheringa. Hypotheekklanten lokken met een prachtig lage rente, verkopers er naartoe sturen die zich echt geen adviseurs mogen noemen, snelle berekeningen en vooral aandringen op snelle handtekeningen. Waardoor de klant pas als alles geregeld is ziet dat hij helemaal zo goedkoop niet uit is.

Door de onnodige en veel te dure verzekeringen tegen koopsom, waarmee de hypotheeksom is opgeblazen. Zodanig dat de klant er ook niet meer mee naar een ander kan. De hypotheek is immers hoger dan een andere bank bereid is te verstrekken op basis van de waarde van de woning. Helemaal in de huidige markt, waarin de waardes eerder zullen dalen dan stijgen.

Ik las echter ook iets dat ik nog niet wist: “Als enige bank in Nederland hanteert de prijsvechter een boetetarief van 3,5 procent als de klant binnen 120 maanden de hypotheek (eerste in rang) vervroegd aflost en vertrekt (voor een tweede hypotheek geldt zelfs een boete van 5 procent). Zo kan DSB na de eerste rentevaste periode (vaak niet langer dan vijf jaar) nagenoeg ongelimiteerd de rente verhogen, omdat oversluiten van de hypotheek dankzij de boete te duur is.” Waarom wist ik dit niet? Was ik toch echt zo naïef om te denken dat je bij iedere bank na afloop van de rentevastperiode je hypotheek zonder boete kunt oversluiten. Niet bij DSB Bank dus. Verbaasd mag ik hierover niet zijn van mezelf. DSB Bank – wat een ongeloveloze boeven zeg!

Lees ook:Steeds meer hypotheken overgesloten
Lees ook:Extra balen van DSB
Lees ook:AFM beboet Postbank
Lees ook:Goed DSB nieuws!
Lees ook:Helemaal geen boeterente meer?

7 reacties op “DSB unlimited

  1. Roland

    Hallo Anneke,

    Weet jij of die 3,5% boete alleen bij oversluiten van de hypotheek geldt of ook bij aflossing bij verkoop van de woning? En maakt het dan nog uit of de hypotheekrente bij aflossing lager/hoger is dan de rente die betaald wordt voor de lopende hypotheek?

    Dat het boeven zijn wist ik ook al lang, maar deze anaconda onder het gras had ik ook nog nooit gezien…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bar

      Het maakt niet uit of je je huis verkoopt en daarmee je hypotheek aflost, de boeterente van 3,5% blijft van kracht als je dus binnen die 120 maanden aflost/oversluit. En ik kan het weten!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Anneke Ranzato-Versloot

        Dat is echt héél diep triest zeg! Ik wist het antwoord op de vraag van Roland zelf niet maar jij hebt hem bij deze beantwoord. Kan dit niet gewoon verboden worden? De gemiddelde tijd dat iemand in een koopwoning woont schijnt 7 jaar te zijn…

          /   Beantwoorden  / 
  2. Michel

    In het artikel in de krant wordt het bedrijfje FC&S genoemd die al meer dan 100 DSB klanten geholpen schijnen te hebben. Dus misschien die even opzoeken als je problemen met je DSB hypotheek hebt…..

      /   Beantwoorden  / 
    1. PEM

      Wat zijn de contact gegevens van FC & S?

        /   Beantwoorden  / 
  3. Martijn

    Ik heb DSB ook uitgenodigd. Ik moet zeggen dat de adviseur best eerlijk was. Er zijn geen extra verzekeringen aangesmeerd. Toen ik echter dat van die 3,5% boeterente las, heb ik besloten niet in zee te gaan met ze, ondanks de scherpe rente.
    Overigens geldt die 3,5% of een ander percentage ook voor verschillende budgethypotheken, indien je de optie kiest. Die geldt voor de (volledige) budgethypotheken van:
    -ING Bank (voorheen Postbank)
    -Nationale Nederlanden
    -SNS Bank

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.