Hypotheekrente verschilt tussen filialen

Verschillende filialen van Fortis hanteren verschillende hypotheekrentesIn de nieuwsbrief van Wegwijs (Academica, National Academic) staat vandaag een uitgebreid verhaal over de onduidelijke hypotheekrentes op dit moment. Terwijl de ene geldverstrekker de rente verhoogt, gaan ze bij de andere omlaag. ABN Amro, Postbank en ING kwamen de afgelopen dagen namelijk met verlagingen. Maar nog interessanter: bij Fortis kun je bij het ene filiaal een duidelijk lagere hypotheekrente krijgen dan bij het andere filiaal. Verschillen die oplopen tot een vol procent…

Wat een irritante onduidelijkheid! Als je zin en tijd hebt om allerlei Fortis-filialen af te lopen kun je er voordeel uithalen, maar bepaald helder is het niet. Dat de lokale banken van de Rabobank allemaal hun eigen rentebeleid voeren is wel bekend, maar dat Fortis nu ook al zo verwarrend werkt… Het zal wel te maken hebben met een onderhandelingsruimte die ze allemaal hebben maar die het ene filiaal wel helemaal benut om omzet binnen te halen en het andere niet. Maar je kunt dus niet vooraf weten waar je het beste uit bent, ook al omdat de tarieven per week aangepast worden.

Lees ook:Fortis verliest in hypotheken
Lees ook:Fortis Bank maakt klanten boos
Lees ook:Energiezuinige hypotheek
Lees ook:Snel terugkrabbelen
Lees ook:Nog maar wat renteverhogingen

Eén reactie op “Hypotheekrente verschilt tussen filialen

  1. Bram

    Let op met lage rentes. Veel banken kunnen helemaal geen hypotheken aanbieden en zeggen op het laatste moment dat het niet doorgaat! Eerst informeren of de bank wel zeker het geld heeft zou ik zeggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.